1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Két apró javaslattal is éltek, de ennek egyelőre nincs foganatja.

Kiszámíthatatlan szezon elé néznek – erre panaszkodnak szállodások, miután a kormány a múlt héten bejelentette, hogy hideg élelemre is felhasználható lesz a SZÉP-kártya augusztus elsejétől – hangzott el az RTL híradójában. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége azt szeretné, ha egy hónappal később lépnének életbe a változások, és ha korlátoznák a hideg élelemre felhasználható összeget.

A híradónak Flesch Tamás, a szövetsége elnöke azt mondta: "két apró javaslattal szerettünk volna élni, az egyik az, hogy az augusztus elsejei kezdést szeptember 1-jére, tehát a főszezon utáni időszakra mérsékeljék, a másik pedig, hogy lehetőség szerint 30-35 százalékon limitálják a SZÉP-kártya felhasználásnak a hideg élelmiszerre költhető arányát”.

Az RTL megkérdezte a kormányt, hogy a szövetség javaslatára terveznek-e bármilyen változtatást. Erre nem reagáltak. Annyit írtak: a SZÉP-kártya keretének megemelése, valamint a felhasználás kibővítése számottevően növeli a családok vásárlóerejét, segíti a hazai turizmust, és hozzájárul a GDP növekedéséhez.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!