TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Napjainkban az új építésű házaknál már elengedhetetlen követelmény, a régebben épült épületeknél pedig egyre gyakoribb a hőszigetelés. Ez az eljárás az életminőségünk javításában nagy szerepet játszik, pénztárcabarát és környezetünk védelméért is rengeteget tesz.

Az ősz beköszöntével a fűtési szezon is elkezdődik. Ebben az időszakban van igen nagy jelentősége a hőszigetelésnek. Hiányában a falak könnyen penészednek, a globális felmelegedésért felelős szén-dioxid-kibocsátás fokozott, és a hideg időben a hőérzetünket is rontja. Ha teljes házfelújítást tervezünk, érdemes a hőszigetelést is megcsinálni. Ha még nem szükséges a renoválás, akkor is érdemes elgondolkodni, hogy belevágjunk a külső falrész szakszerű lefedésébe.

Épületeink falainak hőátbocsátása télen-nyáron

A falaknál hőleadáskor a meleg levegő a hideg levegő felé áramlik. Ezt nemcsak a téli, nagy hidegben, de a kánikulában is érezzük. A téli időszakban a fűtött, meleg levegő a homlokzati falakon át a szabadba áramlik. Nyáron ugyanaz történik, csak ilyenkor a kinti meleg levegő tódul a falakon keresztül a lakásba, ahol akár 30 Celsius-fok feletti hőmérsékletet is mérhetünk. Minden épületnek van hőátbocsátása, de annak mértéke függ az építő- és szigetelőanyagok minőségétől.

A falakon vannak helyek, ahol gyorsabban szökik a meleg levegő. Ez a jelenség a hőszigetelt épületeknél is létezik, a sarkoknál, a fal és a padló vagy mennyezet találkozásánál, viszont sokkal kisebb mértékben. Ezt a jelenséget hőhídnak hívják.

A hőszigetelés fontossága

Hőszigetelés hatással van a közérzetünkre, pénztárcánkra, mindennapi életünkre. Szigetelés nélkül sokkal többet kell fűtenünk, hogy komfortosan érezzük magunkat, és a hőérzetünk is jó legyen. Ha élünk a hőszigetelés lehetőségével, akkor rövid időn belül látjuk annak jótékony hatását. Kevesebb fűtéssel pénzt spórolunk meg, hosszú távon pedig abszolút kifizetődő a komplett hőszigetelő rendszer telepítése. Többféle árkategóriájú rendszerek kaphatóak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A kőzetgyapot és a polisztirol szigetelést szokták leggyakrabban választani. A kőzetgyapot a páraáteresztés terén hatékony, tűzállósága igen jó, míg a polisztirol komplett hőszigetelő rendszerének telepítése könnyebb, egyszerűbb.

Hőszigeteléssel az egészségünkért

A penészes fal több egészségügyi problémáért is felelős. Gyakran okoz allergiát, hatással van a szemre, a tüdőre. Jelenlétében köhögés, orrnyálkahártya-, bőrirritáció alakulhat ki, legyengülhet az immunrendszerünk. Ha nem sikerül lakásunkat jól felfűteni, akkor megfázhatunk, hűvösebb lakásban a gyógyulás lassabb, és szövődmények is könnyebben kialakulhatnak. A már meglévő betegségek mellé újabbak jelentkezhetnek. A hőszigeteléssel ezt a folyamatot kiküszöbölhetjük, így védve egészségünket is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.