2018. szeptember 22. 18:08
mfor.hu

Korábban pont, hogy árat akartak csökkenteni, de az ellenkezője sikerült.

Ötödszöri módosítás után már 1 milliárd forint fölé drágult a városligeti Magyar Zene Háza tervezésének díja, írta meg a Közbeszerzési Értesítő alapján a zoom.hu.

Eredetileg 740 millió forintba került volna a tervezés, de most már 1 milliárd 51 milliót adnak érte.

A költségnövekedést azzal indokolják, hogy az energetikai rendszer áttervezése miatt hosszabb tervezési idő vált szükségessé. Az eggyel ezelőtti, negyedik szerződésmódosításban amúgy épp azért rendeltek áttervezéseket, hogy a projekt olcsóbb legyen.

A Sou Fujimoto Architects által tervezett épületet a Magyar Építő Zrt. építheti fel 17,5 milliárd forintért. Ez a cég Paár Attila érdekeltsége, aki Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a korábbi üzlettársa. A Magyar Építőnek nem ismeretlen a közbeszerzési siker íze, ők újíthatják fel például a Postapalotát, építhetik fel a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság logisztikai központját, és ők azok, akik a ZÁÉV-val közösen építhetik fel az új Puskás Stadiont is.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.