2018. március 9. 12:03

Férőhelyenként 137 ezer forintba kerülhet a formálódó szórakoztatónegyedhez tervezett hatalmas parkoló Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában.

Szűk egy hónappal ezelőtt elsőként számoltunk be arról, hogy a kisvárdai új stadionhoz, csúszdaparkhoz, moziparkhoz és termálfürdőhöz akkora parkolót terveztek, hogy az még az új Puskás stadionhoz szánt parkolómennyiséget is túlszárnyalja. Igaz, a fővárosi stadionhoz szánt túlzóan kicsi 556 férőhelyes parkolót a létesítmény központi és tömegközlekedéssel jól ellátott elhelyezkedésével indokolják.


Kisvárdára visszatérve, először a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának előzetes engedélyére volt szükség, amit február 8-i keltezéssel ki is adtak. Eszerint a hatóság a dokumentáció és a rendelkezésre álló adatok alapján nem talált kizáró okot. Ennek nyomán a szabolcsi kisváros neki is állt a közbeszerzési eljárás lefolytatásának. Az ajánlattételi felhívás február 21-én jelent meg a közbeszerzési hatóság adatbázisában, ami szerint hirdetmény közzététele nélküli eljárás keretén belül szerette volna a kisvárdai önkormányzat megtalálni a kivitelezőt.

A narancssárga jelölőkre kattintva további részleteket tudhat meg az adott beruházásról!

Ajánlattételre 5 gazdasági szereplőt kértek fel, a lista érdekessége, hogy egyetlen helyi vállalkozó nem szerepel rajta, viszont többségében vannak azok, akik már rutinos kisvárdai kivitelezőknek számítanak:

  • a budapesti 3K Építő Kft.-től,
  • a dunaújvárosi Épduferr Zrt.-től,
  • a debreceni Nyírépszer Kft.-től,
  • a budapesti Penta Industry Kft.-től
  • és a szintén budapesti - főként tanuszoda építésekben jeleskedő Hanley Service Kft.-től

várt ajánlatokat az önkormányzat.

A március 5-én közzétett bontási jegyzőkönyv szerint közülük azonban csak 3 társaság készített ajánlatokat.

  • A Nyírépszer nettó 105,6 milliós,
  • a Penta Industry nettó 100,1 milliós,
  • a Hanley Service pedig nettó 118,7 milliós ajánlatot nyújtott be.

Mivel az önkormányzatnak a feladatra nettó 103,6 millió forintos keret áll rendelkezésre, az ajánlati felhívás szerint pedig legnagyobb súllyal az árat veszik figyelembe az értékelés során, igazán nagy meglepetés lenne, ha nem a Penta Industry ajánlatát fogadnák el. Mivel 727 férőhelyes lesz a parkoló, egyetlen férőhelyet nett 137 ezer forintból hozhatnak majd ki.

A cég a parkoló mellett a talán legnagyobb helyi beruházás kivitelezéséért is felel, ők építik ugyanis a milliárdos kisvárdai stadiont is.