2019. július 25. 08:37
mfor.hu

Feladatuk a MÁV és a Volán társaságok e-jegy rendszerének kiépítése.

Újabb zsíros üzletet csípett meg a pár hónappal ezelőttig még leginkább Mészáros Lőrinc üzlettársaként ismert, azóta viszont egyre inkább a reflektorfénybe előmasírozó Jászai Gellért informatikai cége, a 4iG. A vállalat a T-Systems Magyarország Zrt.-vel közös konzorciuma nyerte meg a KTI Közlekedéstudományi Intézet által Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer (HKIR) kivitelezésére kiírt pályázatot, áll a 4iG csütörtöki közleményében.

A 4iG egyébként nemrég jelentette be, hogy - a kis hal lenyeli a nagy halat felállásban - megveszi a T-Systemset, de a papírmunka lezárása valószínűleg az év végéig húzódik - ez viszont csak formaság, szóval mondhatjuk, hogy a cég önmagával alapított konzorciumot.

A közlekedés informatikai rendszer (melynek része az elektronikus jegyértékesítés, az integrált menetrendi rendszer és az elektronikus ügyfélszolgálat is) várhatóan 2020 végére épül ki, és

nettó 11,15 milliárd forintból valósul meg.

A projektben összehangolják majd a helyközi közösségi járatok – MÁV, Volán - működését és jegyértékesítés rendszerét. A szolgáltatások versenyképességét valós idejű, interneten és mobiltelefonon is elérhető utastájékoztatás segíti majd.

A konzorcium a komplex rendszer kialakítása mellett 25 érintőképernyős és vandál-biztos kültéri jegykiadó automatát kell, hogy rendszerbe állítson, további 5300 autóbuszt kell felszerelnie jegykiadó és jegyellenőrzési funkcióval rendelkező fedélzeti számítógéppel (OBU), be kell szerezniük a szükséges hardvereket, valamint szofterlicenceket, és el kell látniuk a szofverfejlesztési szolgáltatásokat.

A Mészáros-közeli 4iG az új magyar sikercég. Ezeknek tapsolhattak az elmúlt hetekben:

Cetelem MKB Cib Tov·bbi aj·nlatok