TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Feladatuk a MÁV és a Volán társaságok e-jegy rendszerének kiépítése.

Újabb zsíros üzletet csípett meg a pár hónappal ezelőttig még leginkább Mészáros Lőrinc üzlettársaként ismert, azóta viszont egyre inkább a reflektorfénybe előmasírozó Jászai Gellért informatikai cége, a 4iG. A vállalat a T-Systems Magyarország Zrt.-vel közös konzorciuma nyerte meg a KTI Közlekedéstudományi Intézet által Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer (HKIR) kivitelezésére kiírt pályázatot, áll a 4iG csütörtöki közleményében.

A 4iG egyébként nemrég jelentette be, hogy - a kis hal lenyeli a nagy halat felállásban - megveszi a T-Systemset, de a papírmunka lezárása valószínűleg az év végéig húzódik - ez viszont csak formaság, szóval mondhatjuk, hogy a cég önmagával alapított konzorciumot.

A közlekedés informatikai rendszer (melynek része az elektronikus jegyértékesítés, az integrált menetrendi rendszer és az elektronikus ügyfélszolgálat is) várhatóan 2020 végére épül ki, és

nettó 11,15 milliárd forintból valósul meg.

A projektben összehangolják majd a helyközi közösségi járatok – MÁV, Volán - működését és jegyértékesítés rendszerét. A szolgáltatások versenyképességét valós idejű, interneten és mobiltelefonon is elérhető utastájékoztatás segíti majd.

A konzorcium a komplex rendszer kialakítása mellett 25 érintőképernyős és vandál-biztos kültéri jegykiadó automatát kell, hogy rendszerbe állítson, további 5300 autóbuszt kell felszerelnie jegykiadó és jegyellenőrzési funkcióval rendelkező fedélzeti számítógéppel (OBU), be kell szerezniük a szükséges hardvereket, valamint szofterlicenceket, és el kell látniuk a szofverfejlesztési szolgáltatásokat.

A Mészáros-közeli 4iG az új magyar sikercég. Ezeknek tapsolhattak az elmúlt hetekben:

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.