2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Feladatuk a MÁV és a Volán társaságok e-jegy rendszerének kiépítése.

Újabb zsíros üzletet csípett meg a pár hónappal ezelőttig még leginkább Mészáros Lőrinc üzlettársaként ismert, azóta viszont egyre inkább a reflektorfénybe előmasírozó Jászai Gellért informatikai cége, a 4iG. A vállalat a T-Systems Magyarország Zrt.-vel közös konzorciuma nyerte meg a KTI Közlekedéstudományi Intézet által Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer (HKIR) kivitelezésére kiírt pályázatot, áll a 4iG csütörtöki közleményében.

A 4iG egyébként nemrég jelentette be, hogy - a kis hal lenyeli a nagy halat felállásban - megveszi a T-Systemset, de a papírmunka lezárása valószínűleg az év végéig húzódik - ez viszont csak formaság, szóval mondhatjuk, hogy a cég önmagával alapított konzorciumot.

A közlekedés informatikai rendszer (melynek része az elektronikus jegyértékesítés, az integrált menetrendi rendszer és az elektronikus ügyfélszolgálat is) várhatóan 2020 végére épül ki, és

nettó 11,15 milliárd forintból valósul meg.

A projektben összehangolják majd a helyközi közösségi járatok – MÁV, Volán - működését és jegyértékesítés rendszerét. A szolgáltatások versenyképességét valós idejű, interneten és mobiltelefonon is elérhető utastájékoztatás segíti majd.

A konzorcium a komplex rendszer kialakítása mellett 25 érintőképernyős és vandál-biztos kültéri jegykiadó automatát kell, hogy rendszerbe állítson, további 5300 autóbuszt kell felszerelnie jegykiadó és jegyellenőrzési funkcióval rendelkező fedélzeti számítógéppel (OBU), be kell szerezniük a szükséges hardvereket, valamint szofterlicenceket, és el kell látniuk a szofverfejlesztési szolgáltatásokat.

A Mészáros-közeli 4iG az új magyar sikercég. Ezeknek tapsolhattak az elmúlt hetekben:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!