<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A sport világában évről – évre sok minden történik. Azok az emberek, akik rendszeresen néznek sportközvetítéseket a tévében, vagy rendszeresen eljárnak meccsekre, nem csak az adott csapattal, vagy sportolóval kapcsolatban gyűjtik a sportinformációkat, hanem általában minden sporttal kapcsolatos tény és érdekesség is érdekli őket. Hiszen olyan jó érzés tudni, hogy a Holdon már játszottak golfot, és akár még büszkék is lehetünk magunkra, ha ezt is tudjuk, ezzel az információval is gazdagabbak vagyunk.

A sport világában nagyon sok információ kering és természetesen nagyon sok tény is létezik, amelyek többségét lehet, hogy még nem is ismerjük. A cikkben 12 olyan tényt osztunk meg az olvasókkal a Bwin jóvoltából, amelyekről lehet, hogy még nem hallottak.

 1. Az első sportközvetítés 1898-ban egy jachtverseny volt, amely verseny brit vizeken zajlott.
 2. A televíziós közönséget elsősorban a sportközvetítések irányítják, gondoljunk csak arra, hogy hány ember is kíváncsi a labdarúgó világbajnokságra, vagy a Forma 1-es közvetítésekre.
 3. Bill Klem neve sokak számára ismerős. Bill összesen 37 esztendeig volt bíró. A pályafutása 1905-ben kezdődött és összesen 18 világbajnokságon szerepelt, mint bíró.
 4. A legtöbb NASCAR győzelem rekordját Richard Petty tarja. Összesen 200 győzelmet tudhat magáénak.
 5. A legelső szárazföldi gépjármű sebességi rekordját Ferdinánd Verbies állította fel.
 6. A kanadai James Naismith is beírta magát a sporttörténelem könyvébe. A testnevelő tanár találta fel, gondolta ki a kosárlabda játékot 1891-ben, amikor is azon gondolkodott, hogy hogyan is köthetné le a gyerekek figyelmét és energiáját egy esős napon.
 7. Az első hivatalos futball szabályokat Angliában találták ki, meghatározva ezzel a futballt, mint a világon az egyik legnépszerűbb sportot.
 8. A kosárlabdázók a világ leggazdagabb sportolói közé tartoznak. Ezek a sportolók nem csak dollár milliókat keresnek, hanem rengeteg reklámban is szerepelnek, így növelve az egyébként is busás jövedelmüket.
 9. A legtöbb olimpiai érmet Larissa Latynina szovjet tornász birtokolja. 1956 és 1964 között 3 olimpián összesen 18 érmet szerzett.
 10. Az America’s Cup 1851-ben kezdődött. Az amerikaiaknak 132 évig sikerült zsinórban nyerniük, míg 1983-ban az ausztrálok is megszerezték a kupát, a 22Bet adatai szerint.
 11. A tollaslabda 180 kilométer per órás sebességgel is képes haladni.
 12. A román származású Szisz Ferenc nyerte az első Forma 1-es Nagydíjat, amelyet 1906-ban a franciaországi Le Mans-ban rendeztek.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.