3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A sport világában évről – évre sok minden történik. Azok az emberek, akik rendszeresen néznek sportközvetítéseket a tévében, vagy rendszeresen eljárnak meccsekre, nem csak az adott csapattal, vagy sportolóval kapcsolatban gyűjtik a sportinformációkat, hanem általában minden sporttal kapcsolatos tény és érdekesség is érdekli őket. Hiszen olyan jó érzés tudni, hogy a Holdon már játszottak golfot, és akár még büszkék is lehetünk magunkra, ha ezt is tudjuk, ezzel az információval is gazdagabbak vagyunk.

A sport világában nagyon sok információ kering és természetesen nagyon sok tény is létezik, amelyek többségét lehet, hogy még nem is ismerjük. A cikkben 12 olyan tényt osztunk meg az olvasókkal a Bwin jóvoltából, amelyekről lehet, hogy még nem hallottak.

 1. Az első sportközvetítés 1898-ban egy jachtverseny volt, amely verseny brit vizeken zajlott.
 2. A televíziós közönséget elsősorban a sportközvetítések irányítják, gondoljunk csak arra, hogy hány ember is kíváncsi a labdarúgó világbajnokságra, vagy a Forma 1-es közvetítésekre.
 3. Bill Klem neve sokak számára ismerős. Bill összesen 37 esztendeig volt bíró. A pályafutása 1905-ben kezdődött és összesen 18 világbajnokságon szerepelt, mint bíró.
 4. A legtöbb NASCAR győzelem rekordját Richard Petty tarja. Összesen 200 győzelmet tudhat magáénak.
 5. A legelső szárazföldi gépjármű sebességi rekordját Ferdinánd Verbies állította fel.
 6. A kanadai James Naismith is beírta magát a sporttörténelem könyvébe. A testnevelő tanár találta fel, gondolta ki a kosárlabda játékot 1891-ben, amikor is azon gondolkodott, hogy hogyan is köthetné le a gyerekek figyelmét és energiáját egy esős napon.
 7. Az első hivatalos futball szabályokat Angliában találták ki, meghatározva ezzel a futballt, mint a világon az egyik legnépszerűbb sportot.
 8. A kosárlabdázók a világ leggazdagabb sportolói közé tartoznak. Ezek a sportolók nem csak dollár milliókat keresnek, hanem rengeteg reklámban is szerepelnek, így növelve az egyébként is busás jövedelmüket.
 9. A legtöbb olimpiai érmet Larissa Latynina szovjet tornász birtokolja. 1956 és 1964 között 3 olimpián összesen 18 érmet szerzett.
 10. Az America’s Cup 1851-ben kezdődött. Az amerikaiaknak 132 évig sikerült zsinórban nyerniük, míg 1983-ban az ausztrálok is megszerezték a kupát, a 22Bet adatai szerint.
 11. A tollaslabda 180 kilométer per órás sebességgel is képes haladni.
 12. A román származású Szisz Ferenc nyerte az első Forma 1-es Nagydíjat, amelyet 1906-ban a franciaországi Le Mans-ban rendeztek.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!