<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Aki elnyeri a feladatot, annak kinéz további két év hosszabbítás.

Újabb, a Puskás Aréna működését biztosító közbeszerzést írt ki a Nemzeti Sportközpontok, ezúttal őrzés, rendezvénybiztosítás témában. Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben elérhető dokumentum szerint

egy évre 1,8 milliárd forintot szánnak az aréna biztonságára.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. október 1-jén. (Fotó: MTI/KKBK)A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja Nonprofit Zrt. (KKBK) által közzétett fotón a Puskás Aréna 2019. október 1-jén. (Fotó: MTI/KKBK)

A tender nyílt eljárás, a pályázók feladatai részletesebben az alábbiak lennének:

 • őrzés- védelmi, riasztási feladatok,
 • portaszolgálat és recepciós feladatok,
 • kamerarendszer kezelése,
 • járőrszolgálat,
 • gépjárműforgalom koordináció,
 • biztonsági terv és jelentések készítése,
 • biztonsági zárások felállítása a használt területeken,
 • külső ruházat és csomagátvizsgálás vizuálisan, tiltott tárgyak bevitelének megakadályozása,
 • parkolások irányítása,
 • vendégek elől elzárt területek biztosítása,
 • tájékoztatási feladatok,
 • regisztrációs feladatok,
 • vendégek fogadása, kísérése, tájékoztatása,
 • ruhatár őrzési feladatok ellátása.

A Puskás Aréna „alap üzemelési” őrzési feladatait naponta egyszerre tizenketten látják majd el a tervek szerint.

A fent említett egy év a keretmegállapodás megkötésétől számítva ketyeg, de az időtartam legfeljebb két alkalommal további egy-egy évvel meghosszabbítható lesz.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

A dokumentum szerint alkalmas lehet a pályázó, melynek az előző három üzleti évben az árbevétele elérte a nettó 150 millió forintot.

Alkalmatlan viszont,

 • ha az elmúlt három évben egyszer sem őrzött egy legalább 10 ezer fő befogadóképességű sportlétesítményt és/vagy középületet, mindezt úgy, hogy legalább 5 szolgálati helyet biztosított,
 • és kezelte a helyi kamerarendszert, legalább 9 hónapig folyamatosan,

valamint, ha

 • nincs referenciája legalább egy, minimum 20 ezer fős sportrendezvény vagy koncert rendezvénybiztosításáról,
 • meg legalább egy 10 ezreséről,
 • és legalább egy minimum 500 fős konferencia/protokollrendezvény biztosításáról.

Akkor sem adhat le érvényes pályázatot az induló, ha nincs neki legalább 20 darab fémkereső beengedőkapuja.

A közbeszerzést augusztus 3-án írták ki, 17-ig várják az ajánlatokat. Ha a szerződést szeptember elsejei indítással kötik meg, akkor idén év végéig 600 millió forintba fog kerülni az őrzés.

Érzésre a kormánykedvenc Valton-Sec. Zrt. és a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. jöhet szóba, de Mészáros Lőrinc friss biztonsági- és nyomozócége még nem, mert nekik még nincs tapasztalatuk.

Fűnyírás, villanykapcsolás

A Puskás Aréna fenntartásáról legutóbb júliusban élesítettek további két közbeszerzést. Az egyik szerint évi 180 millió forintért keresnek pályakarbantartó, gyepöntöző, növényvédő céget, mely a meccsek előkészületeiről és a meccsek utáni helyreállításról is gondoskodik.

A másik tender évi 540 millió forintot ér, itt az aréna rendezvényeihez kapcsolódó hang-, fény-, színpad-, és vetítéstechnikai feladatokat kell ellátni, továbbá a rendezvényekhez kapcsolódó technikai eszközöket biztosítani és üzemeltetni.

Ez a kettő feladat együtt tehát 720 millió forintba kerül, ha pedig helyesek a feltételezéseink, és valóban szeptembertől indul az őrzés, akkor az azért fizetendő 600 millióval együtt idén már legalább 1,32 milliárd forintba fog kerülni a stadion üzemeltetése. De ezen három feladaton túl még további munkákat is el kell végezni az aréna körül.

Idén egyébként összesen 1,876 milliárd forintot tett félre a kormány a Puskás Aréna üzemeltetésére, mely kivitelezése 190 milliárd forintba került.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.