2p

Kutatásokat végeznek a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak. A migránsokról is megkérdezik az embereket.

1,4 milliárd forintos megbízást kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól a Századvég Gazdaságkutató Zrt. és a Századvég Politikai Iskola Alapítvány, derül ki az NFM vállalkozási szerződéseinek listájából.

A kormányközeli kutatókettős két szerződésből tesz zsebre ennyi pénzt. Az összegből 779,5 millió forintot az EU28 kutatás 2017. nevű projektre kapnak, melynek keretében az EU 28 tagállamában végeznek kvantitatív közvéleménykutatást.

"A kutatás olyan aktuális társadalmi, politikai és közéleti témákat vizsgál az egyes országok közvéleményében, amelyek terén az egyes tagállami és az európai közvéleményben tapasztalható attitűdök a kormányzati döntéshozatal szempontjából kiemelten fontos információtartalommal bír."

- szól a hivatalos indoklás arról, hogy miért kell határon átnyúló adatfelvételt végezni.

Századvégék országonként ezerfős, 18 év feletti mintát szondáznak számítógéppel támogatott telefonos interjú keretében, hívásonként kb. 15 perces időtartamban. A téma:

MIGRÁNSOK.

Azért, mert:

"2015. tavasza óta az Európai Unió területére és kiemelkedően Magyarországra olyan számban érkeznek az Európai Unión kívüli országokból érkező menekültek, amely jelenség teljesen új helyzet elé állítja mind az Európai Unió vezetését, mind a tagállamokat – köztük Magyarországot is. Ahhoz, hogy a Magyar Kormány ebben a kiemelkedő jelentőségű társadalmi- és politikai kérdésben a megfelelő lépéseket megtehesse, elengedhetetlen szempont valamennyi Európai Uniós tagállam lakossági véleményének a megismerése, annak feltárása, hogy az uniós lakosság hogyan viszonyul a menekült-kérdéshez és annak lehetséges szabályozásához."

- áll megint csak a hivatalos szövegben.

Az 1,4 milliárdos üzlet másik részéről már korábban írtunk. Ez egy 630 millió forintot érő megrendelés, melynek keretében a Századvég kettőse 53 ezer felnőtt magyar jövőképét, vallásosságát, kulturáis szokásait és fogyasztását fürkészi, szintén telefonon.

A beszerzés indoklása szerint a kormány azért akarja megismerni a magyarok jövőképét, mert

a vizsgálat során szerzett tapasztalatok gazdaságpolitikai döntések alapjául szolgálhatnak.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!