2007. november 22. 06:09

Három év alatt 1,46 milliárd dollárt fektet be környezetvédelmi beruházásokba a Bayer német gyógyszerészeti és vegyipari vállalat.

Az Aspirin gyártója elismerte, hogy tevékenysége során szennyezi a környezetet, ezért fejleszteni fogják működésüket, hogy óvják a természetet, valamint auditálni fogják a gyártási folyamatokat, és új, energiatakarékos berendezéseket építenek.

"Tudjuk, hogy azon vállalatok közé tartozunk, amelyek működésük során az üvegházhatást növelő gázokat bocsátanak ki" - közölte Werner Wenning, a Bayer főnöke. Azonban hozzátette, hogy 1990 és 2006 között 36 százalékkal csökkentették károsanyag-kibocsátásukat, és azon dolgoznak, hogy ezt az arányt tovább növeljék.

A csoport MaterialScience divíziója – amely elsősorban műanyagot gyárt – a tervek szerint 2005 és 2020 között 25 százalékkal csökkenti az eladott termékek utáni károsanyag-emisszióját, jelenti az AFP hírügynökség.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.