Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	
mfor.hu

Ezt a Neumann Labs friss elemzése mutatta ki. A cég szerint feltételezhető, hogy a harmadik hullámban azért kerül egyre több ember kórházba, mert a nagyobb vírusszámmal szemben kevésbé vagyunk védettek.

Akár hússzor több vírus mutatható ki a brit típusú variáns által fertőzött személyekben, mint az eredeti, vuhani koronavírust elkapók szervezetében, derült ki a Neumann Labs-nál elvégzett PCR tesztek adatainak elemzéséből. Az eredményről a cég csütörtöki közleménye számol be.

Hihetetlenül pusztító a brit variáns (fotó: pixabay.com)Hihetetlenül pusztító a brit variáns (fotó: pixabay.com)

A Neumann Labs nukleinsav-alapú PCR tesztek eredményeit összesítette, ez a fertőzés kimutatása mellett egy hatékony vírusterhelést mérő módszer is, megmutatja, hogy feltehetőleg mennyi vírus van az adott szervezetben. A közlemény szerint a cég napi 3 ezer tesztet végez el, és a pozitívak közül most már 95 százalékos a brit variáns aránya.

A friss elemzésbe csak a brit mutánssal fertőzött mintákat vonták be, ebből több mint 1500-at vizsgáltak meg. Arra jutottak, hogy ezekben a mintákban átlagosan 15-ször annyi vírus van, mint a vuhani típussal fertőzött mintákban. Szélsőséges esetekben ez lehet húszszoros különbség is. A Neumann Labs egyébként azt is megjegyzi, hogy a dél-afrikai variánsból a tesztelések során ők mindössze néhány esetet találtak.

Mivel a jelenlegi tudományos állásfoglalás szerint a betegekben lévő vírusmennyiség egyenesen arányos a betegség súlyosságával, feltételezhető, hogy a harmadik hullámban azért kerül egyre több ember - köztük fiatalok is - kórházba, mert a nagyobb vírusszámmal szemben kevésbé vagyunk védettek, áll a szövegben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.