2018. november 14. 10:36
mfor.hu

A második eljárás során sem érkeztek olcsóbb ajánlatok, sőt, tovább emelkedett az ár.

Márciusban írta ki a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az új közbeszerzést a Debreceni Főpályaudvar felépítésére, valamint a kapcsolódó munkák elvégzésére. Ez már a második kiírás volt tekintve, hogy az első során a legkedvezőbb ajánlat is 34,3 milliárd forintról szólt - írja a dehir.hu. Eredetileg a Debreceni Főpályaudvar megépítésére 21 milliárd forintot különítettek el a Modern Városok Program keretein belül. A hatalmas különbség miatt azonban visszavonták a közbeszerzést.

A Debreceni Főpályaudvar látványterve A Debreceni Főpályaudvar látványterve

A második eljárásban 3 cég, konzorcium pályázott:

  • a budapesti Strabag,
  • a DS Konzorcium (Dömper Kft. és Subterra - Raab Kft),
  • valamint a debreceni Hunép.

A nyertes végül a helyi cég lett nettó 35 milliárdos ajánlatával. A Strabag 38, a DS Konzorcium pedig nettó 40 milliárdért vállalta volna a munkát.

A szerződést november 19-e után köthetik meg.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.