2018. november 14. 10:36
mfor.hu

A második eljárás során sem érkeztek olcsóbb ajánlatok, sőt, tovább emelkedett az ár.

Márciusban írta ki a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az új közbeszerzést a Debreceni Főpályaudvar felépítésére, valamint a kapcsolódó munkák elvégzésére. Ez már a második kiírás volt tekintve, hogy az első során a legkedvezőbb ajánlat is 34,3 milliárd forintról szólt - írja a dehir.hu. Eredetileg a Debreceni Főpályaudvar megépítésére 21 milliárd forintot különítettek el a Modern Városok Program keretein belül. A hatalmas különbség miatt azonban visszavonták a közbeszerzést.

A Debreceni Főpályaudvar látványterve A Debreceni Főpályaudvar látványterve

A második eljárásban 3 cég, konzorcium pályázott:

  • a budapesti Strabag,
  • a DS Konzorcium (Dömper Kft. és Subterra - Raab Kft),
  • valamint a debreceni Hunép.

A nyertes végül a helyi cég lett nettó 35 milliárdos ajánlatával. A Strabag 38, a DS Konzorcium pedig nettó 40 milliárdért vállalta volna a munkát.

A szerződést november 19-e után köthetik meg.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.