2018. szeptember 6. 08:44
mfor.hu

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság szerint a francia gyógyszergyártó a Közel-Keleten és Észak-Afrikában is kenőpénzekkel jutott szerződésekhez.

A Sanofi beleegyezett 25,2 millió dollár kifizetésébe, hogy tisztázza magát az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság korrupciós vádjai alól, írta meg a Wall Street Journal. A bizottság szerint a francia gyógyszergyártó leányvállalatai több országban is kenőpénzzel jutottak szerződésekhez a Közel-Keleten és Észak-Afrikában.

A vállalat a konkrét vádakra nem reagált, viszont Olivier Brandicourt vezérigazgató a Sanofi közleménye szerint azt nyilatkozta, hogy a jövőben megerősítik a belső ellenőrzést, a korrupcióellenes programokat, és a dolgozók képzését.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.