2009. november 30. 08:51

A német MAN gép- és haszonjárműgyártó csoportot 250 millió eurós bírság fenyegeti, a Focus című hetilap vasárnapi értesülése szerint.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

A Neoplan autóbuszokat Magyarországon is értékesítő cég ellen még tavasszal indított vizsgálatot a német államügyészség korrupció, közelebbről értékesítési visszaélések gyanújával. Az ügyészég szerint a teherjárművek és az autóbuszok értékesítésének elősegítésére a cég olyan rendszert hozott létre, amely lehetővé tette, hogy jutalékot, vagyis kenőpénzt fizessenek a vevőknek.

A német hírmagazin értesülése szerint az ügyészég által kirendelt hatósági személyek összesen 180 olyan esetre bukkantak, amikor gyanús kifizetések történtek. Ezek összege meghaladhatja a 100 millió eurót. A 250 millió eurós bírság ennek nyomán merült fel, írta a Focus.

A Németországban, illetve több más országban összesen 48 ezer alkalmazottat foglalkoztató konszern szóvivője nem volt hajlandó kommentálni a hetilap értesülését. A szóvivő nem kommentálta az állítólagos gyanús kifizetéseket sem.

MTI/Menedzsment Fórum