<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem volt óriási az érdeklődés, mindössze 4 ajánlat érkezett a hódmezővásárhelyi traim-train munkáira kiírt közbeszerzési eljáráson.

Az eredetileg becsült árnál majdnem 3 milliárd forinttal drágábban dolgozik a Swietelsky Vasúttechnika Kft. a Szeged és Hódmezővásárhely közét tervezett tram-train megvalósításán, derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A munkákra 4 cég nyújtott be ajánlatot:

  • A DS Konzorcium (Dömper Kft. és Subterra-Raab Kft.) 26,6 milliárdért,
  • a Vasútépítők Kft. 25,9 milliárdért,
  • a STRam-TRain 2018 Konzorcium (Strabag és Belfry PE) 27,5 milliárdért,
  • a nyertes Swietelsky pedig nettó 25,6 milliárdért végezte volna el a munkát.

A közbeszerzési hatóság adatbázisába feltöltött összefoglaló tájékoztatás szerint a projektben alvállalkozókat is bevon a Swietelsky:

  • a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló R-Kord Kft.-t,
  • az Infraplan Zrt.-t
  • és a MA-SA Construct Kft.-t.

A kiírás szerint a nyertes cégnek a meglévő vonalpályát kell átépíteni, plusz egy másik vágányt is ki kell építeni a meglévő mellé. A szakasz mellett a vasúti műtárgyakat is ki kell alakítani, Algyőn P+R parkolót kell létrehozni, plusz a távközlési rendszer, utastájékoztató rendszerek is a Swietelsky feladata lesz. 

Kapcsolódó anyag:
A tram-train második vágányához az Ebes-Püspökladány vonalról felszedett síneket használják fel.
Lázár hátországa beintett a szabolcsiaknak

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.