TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nem volt óriási az érdeklődés, mindössze 4 ajánlat érkezett a hódmezővásárhelyi traim-train munkáira kiírt közbeszerzési eljáráson.

Az eredetileg becsült árnál majdnem 3 milliárd forinttal drágábban dolgozik a Swietelsky Vasúttechnika Kft. a Szeged és Hódmezővásárhely közét tervezett tram-train megvalósításán, derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A munkákra 4 cég nyújtott be ajánlatot:

  • A DS Konzorcium (Dömper Kft. és Subterra-Raab Kft.) 26,6 milliárdért,
  • a Vasútépítők Kft. 25,9 milliárdért,
  • a STRam-TRain 2018 Konzorcium (Strabag és Belfry PE) 27,5 milliárdért,
  • a nyertes Swietelsky pedig nettó 25,6 milliárdért végezte volna el a munkát.

A közbeszerzési hatóság adatbázisába feltöltött összefoglaló tájékoztatás szerint a projektben alvállalkozókat is bevon a Swietelsky:

  • a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló R-Kord Kft.-t,
  • az Infraplan Zrt.-t
  • és a MA-SA Construct Kft.-t.

A kiírás szerint a nyertes cégnek a meglévő vonalpályát kell átépíteni, plusz egy másik vágányt is ki kell építeni a meglévő mellé. A szakasz mellett a vasúti műtárgyakat is ki kell alakítani, Algyőn P+R parkolót kell létrehozni, plusz a távközlési rendszer, utastájékoztató rendszerek is a Swietelsky feladata lesz. 

Kapcsolódó anyag:
A tram-train második vágányához az Ebes-Püspökladány vonalról felszedett síneket használják fel.
Lázár hátországa beintett a szabolcsiaknak

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.