2p

Nem volt óriási az érdeklődés, mindössze 4 ajánlat érkezett a hódmezővásárhelyi traim-train munkáira kiírt közbeszerzési eljáráson.

Az eredetileg becsült árnál majdnem 3 milliárd forinttal drágábban dolgozik a Swietelsky Vasúttechnika Kft. a Szeged és Hódmezővásárhely közét tervezett tram-train megvalósításán, derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből.

A munkákra 4 cég nyújtott be ajánlatot:

  • A DS Konzorcium (Dömper Kft. és Subterra-Raab Kft.) 26,6 milliárdért,
  • a Vasútépítők Kft. 25,9 milliárdért,
  • a STRam-TRain 2018 Konzorcium (Strabag és Belfry PE) 27,5 milliárdért,
  • a nyertes Swietelsky pedig nettó 25,6 milliárdért végezte volna el a munkát.

A közbeszerzési hatóság adatbázisába feltöltött összefoglaló tájékoztatás szerint a projektben alvállalkozókat is bevon a Swietelsky:

  • a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló R-Kord Kft.-t,
  • az Infraplan Zrt.-t
  • és a MA-SA Construct Kft.-t.

A kiírás szerint a nyertes cégnek a meglévő vonalpályát kell átépíteni, plusz egy másik vágányt is ki kell építeni a meglévő mellé. A szakasz mellett a vasúti műtárgyakat is ki kell alakítani, Algyőn P+R parkolót kell létrehozni, plusz a távközlési rendszer, utastájékoztató rendszerek is a Swietelsky feladata lesz. 

Kapcsolódó anyag:
A tram-train második vágányához az Ebes-Püspökladány vonalról felszedett síneket használják fel.
Lázár hátországa beintett a szabolcsiaknak

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!