<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Ez az E.ON Hungária Zrt. eddigi legnagyobb zöldmezős áramhálózati beruházása.

Az E.ON Hungária Zrt. eddigi legnagyobb zöldmezős áramhálózati beruházásaként pénteken átadtak egy 2,5 milliárd forint értékű transzformátor állomást a tatabányai és a tatai ipari park ellátására.

Kiss Attila, az E.ON Hungária Zrt. Igazgatóságának tagja elmondta, az új alállomás megalapozza az ipari parkokban működő vállalatok bővítési lehetőségeit, valamint tehermentesíti a térség elektromos hálózatát és ezzel növeli az ellátás biztonságát.

Bencsik János (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy kormány Tata önkormányzatának 100 millió forintos támogatást biztosított, ez tette lehetővé, hogy az állomás egy földkábellel az ipari parkot is kiszolgálja.

Torda Balázs, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. régióvezetője a térség fejlődéséről szólva elmondta, hogy az irányítása alá tartozó régióban több új ügyfelet kapcsolnak be, mint a társaság összes többi szolgáltatási területén. A most átadott állomás a Tatabánya környékén meglévő 100 megawattos kapacitást további 40 megawattal bővíti.

Schmidt Csaba (Fidesz-KDNP) polgármester tájékoztatása szerint a Tatabányai Ipari Parkban tízezernél több ember dolgozik. A park területe 800 hektár, ennek fele Környe közigazgatási területén fekszik. A két önkormányzat megállapodása szerint a környei területről befolyó adó hatvan százaléka Tatabányát illeti meg.

Az E.ON Zrt. tatabányai üzemében közel 5600 kilométernyi hálózat üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 610 kilométer Tatabányán működik. Az ellátott fogyasztók száma meghaladja a kétszázezret.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.