2p

A magasépítéssel foglalkozó Market Zrt. árbwevételarányos nyeresége meghaladta a 8 százalékot. 

A Market Építő Zrt. árbevétele tavaly meghaladta a 308 milliárd forintot, a magasépítéssel foglalkozó társaság anyavállalatra jutó átfogó nyeresége pedig 25,731 milliárd forint volt  - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken.

Szépen gömbölyödött a Market Zrt. Fotó: Depositphotos
Szépen gömbölyödött a Market Zrt. Fotó: Depositphotos

A beszámoló szerint a nettó árbevétel 11,763 milliárd forinttal nőtt, és elérte a 308,880 milliárd forintot. Az anyavállalatra jutó átfogó nyereség az előző üzleti évben, 2021-ben 43,036 milliárd forint volt. A korábbi közleményük alapján a menedzsment várakozása teljesült, mert a rendelésállomány alapján 2022-ben 5 százalék körüli árbevétel-növekedést vártak a 2021-ben elért 289,020 milliárd forint után - idézi a cég tájékoztatóját az MTI.

A cég számaiból az is látszik, hogy az árbevételarányos profit több mint 8 százalékos volt. 

A Market Építő Zrt. az 1996-os megalakulása óta Magyarország egyik vezető építőipari cégcsoportjává vált. A teljes mértékben magyar tulajdonú vállalat az egyik legnagyobb forgalmú és kapacitású, professzionális magasépítő Magyarországon. Évente közel 40 beruházást valósít meg, melyek legnagyobb részét ipari és logisztikai létesítmények, irodaházak és szállodák kivitelezése teszi ki. A magasépítés teljes spektrumát lefedi, egyedülálló anyagok, technológiák és innovatív megoldások használatával.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!