<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Úgy néz ki, bruttó 170 milliárd forint alatt nem állunk meg.

Bár Seszták Miklós, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke szerint a vizes vb összköltsége annyi drágulás után végül megállt 130,6 milliárd forintnál, nagyon úgy fest, hogy valójában inkább több mint bruttó 170 milliárd forint lesz a végleges számla. Az Index kalkulációi szerint ugyanis van még egy 30 milliárdos, eddig nagy dobra enyhén szólva nem vert kiadáscsomag.

(MTI)

A lap szerint a világbajnokság tévés közvetítéséhez szükséges technológiai feltételek, például a világítás, az internetes kapcsolat kiépítéséhez szükséges beruházások, a csúcsminőségű digitális televíziózás feltételeinek megteremtése, valamint a média és a közönség kiszolgálására is alkalmas internetes hálózat kiépítése, és a rendszer működtetéséhez szükséges szoftveres háttér megteremtése az, amiről eddig nem sok szó esett, de összességében ez lehet az egyik legnagyobb kiadás a vb költségvetésében.

De ebbe a csomagba tartozik az az 1041 okostelefon, 650 laptop és az a rengeteg egyéb, járulékos kütyü, melyet még lasztminit beszereznek a tornára, ezekről itt írtunk részletesen. És van egy tényleg klassznak tűnő beszerzés is, miszerint Budán a Batthyány tértől a Margit hídig, majd a pesti oldalon a hídfőtől indulva egészen a Duna Arénáig kiépítenek egy ingyenes wifirendszert, ahogy Balatonfüreden a belvárosban és a Tagore sétányon is. Ezeket pedig elvileg nem számolják fel a vébé után, a városok egy része ingyen nettel lefedett marad. A pozitívum mellé azért odafér az is, hogy ezzel is meg vannak csúszva a kivitelezők, illetve hogy magáról a cégről alig tudni valamit.

Mindez az Index szerint így összesen nagyjából nettó 30 milliárdnyi szerződést ér, aminek döntő többségét a lap forrásai szerint az állami Antenna Hungária kapta, illetve kisebb részben – legalábbis Balatonfüreden – az MVM Net. További részletek az Indexen.

mfor.hu