2p

Úgy néz ki, bruttó 170 milliárd forint alatt nem állunk meg.

Bár Seszták Miklós, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke szerint a vizes vb összköltsége annyi drágulás után végül megállt 130,6 milliárd forintnál, nagyon úgy fest, hogy valójában inkább több mint bruttó 170 milliárd forint lesz a végleges számla. Az Index kalkulációi szerint ugyanis van még egy 30 milliárdos, eddig nagy dobra enyhén szólva nem vert kiadáscsomag.

(MTI)

A lap szerint a világbajnokság tévés közvetítéséhez szükséges technológiai feltételek, például a világítás, az internetes kapcsolat kiépítéséhez szükséges beruházások, a csúcsminőségű digitális televíziózás feltételeinek megteremtése, valamint a média és a közönség kiszolgálására is alkalmas internetes hálózat kiépítése, és a rendszer működtetéséhez szükséges szoftveres háttér megteremtése az, amiről eddig nem sok szó esett, de összességében ez lehet az egyik legnagyobb kiadás a vb költségvetésében.

De ebbe a csomagba tartozik az az 1041 okostelefon, 650 laptop és az a rengeteg egyéb, járulékos kütyü, melyet még lasztminit beszereznek a tornára, ezekről itt írtunk részletesen. És van egy tényleg klassznak tűnő beszerzés is, miszerint Budán a Batthyány tértől a Margit hídig, majd a pesti oldalon a hídfőtől indulva egészen a Duna Arénáig kiépítenek egy ingyenes wifirendszert, ahogy Balatonfüreden a belvárosban és a Tagore sétányon is. Ezeket pedig elvileg nem számolják fel a vébé után, a városok egy része ingyen nettel lefedett marad. A pozitívum mellé azért odafér az is, hogy ezzel is meg vannak csúszva a kivitelezők, illetve hogy magáról a cégről alig tudni valamit.

Mindez az Index szerint így összesen nagyjából nettó 30 milliárdnyi szerződést ér, aminek döntő többségét a lap forrásai szerint az állami Antenna Hungária kapta, illetve kisebb részben – legalábbis Balatonfüreden – az MVM Net. További részletek az Indexen.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!