<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Idén ez már a második médiafigyelésre kötött szerződése a Fidesznek, mindkét esetben a kormánnyal jó viszonyt ápoló Médianéző Kft.-t bízták meg a feladattal. 

A Boros Bánk Levente által vezetett, Nézőpont Csoporthoz tartozó Médianéző Kft.-vel a Fidesz-frakció nevében Kocsis Máté szerződött még 2018. június elsején 31,2 millió forint értékben. A feladat nem jelent újdonságot a társaságnak: ezért a pénzért év végéig belföldi és külföldi médiafigyelési, médiaelemzési és médiahatás-vizsgálati szolgáltatásokat kell nyújtania. 

A választási év miatt egyszer - év első pár hónapjára - már szerződött a Fidesz a Médianézővel. Akkor január elsejétől május végéig 8,3 millió forintos megbízást kapott a cég a frakciótól. 

Boros Bánk LeventeBoros Bánk Levente

A Fidesz korábban még egyébként más cégeket bízott meg médiafigyeléssel: 2014-2015-ben a Neticle Technologies Kft-t, előtte pedig az Inform Data Bt.-t. 

A Médianézőnek nem ez az egyetlen kormányközeli médiafigyelésre szóló megbízatása. Tavaly év végén az MFB-vel kötöttek 46,1 milliós keretszerződést, ennél sokkan nagyobb melót kaptak egy évvel ezelőtt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Kormányzati tevékenységhez kapcsolódó média monitoring feladatokért 348 milliót kap a cég. 2016-ban is megbízójuk volt az MFB, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., valamint az MTVA. 

A Médianéző tavaly egyébként kiváló évet zárhatott. A korábbi 1,2 milliárdos árbevétel helyett 1,6-ot könyvelhettek el, amiből 302 milliós nyereség maradt a végén. Ezt az utolsó forintig kifizették osztalékként a tulajdonos, Nézőpont Csoport Zrt.-nek, amelynek Győri Tibor a tulajdonosa. Győri korábban a Miniszterelnökségen jogi ügyekkel foglalkozott és Habony Árpáddal is üzleti kapcsolatban áll. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.