2p

A világ egyik vezető üdítőgyártója elkezdett araszolni a cukrostól az egészséges innivalók felé, ehhez ad nekik segítséget az izraeli SodaStream.

Az amerikai PepsiCo Inc. 3,2 milliárd dollárért (több mint kilencszázmilliárd forintért) megveszi az otthoni szódagépeket gyártó izraeli SodaStream International céget. A Pepsi darabonként 144 dollárért, a részvény pénteki tőzsdei záróértékénél 10,9 százalékkal magasabb árért vásárolja fel a cég összes részvényét. 

Az akvizícióra már mindkét vállalat igazgatótanácsa rábólintott. A tranzakcióról még szavazniuk kell a SodaStream részvényeseinek, és az ügyletet az illetékes hatóságoknak is jóvá kell még hagyniuk. Az üzlet várhatóan 2019 januárjában zárul.

A felvásárlással a Pepsi tovább halad az úton, mely a hagyományos üdítőital-biznisz felől az egészségesebb italok felé nyit. A SodaStream szódagépeit úgy reklámozzák, mint egészséges alternatívát a cukros üdítők helyett, és a Pepsi-vezérigazgató Indra Nooyi is azt emelte ki, hogy eztán tápanyagdúsabb termékeket is fognak gyártani, és közben csökkentik az ökölógiai lábnyomunkat.

Az 1991-ben alapított SodaStream 3500 alkalmazottal havonta közel félmillió szódagépet gyárt, amelyeket negyvenhat országban értékesítenek szerte a világon.

(CNN, MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!