TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. szeptember 7. 12:17

433 milliárd rubelre hízott az adózott eredményük.

A Magyarországon is érdekelt legnagyobb orosz bank, a Sberbank éves összevetésben 34,1 százalékkal 433 milliárd rubelre (1 rubel=4,47 forint) növelte adózott eredményét az idei első nyolc hónapban.

(MTI)

A cég csütörtökön azt közölte, hogy ugyancsak orosz számviteli szabályok (RAS) szerint az augusztusi profitja 26,8 százalékkal 60,6 milliárd rubelre emelkedett.

A nyolchavi nettó kamatbevétel 6,7 százalékkal 787 milliárd rubelre nőtt, míg a nettó jutalékbevétel 13,7 százalékkal 223 milliárd rubelre emelkedett.

Tavaly a cég 541,9 milliárd rubel rekordnyereséget ért el, ami 143,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A Sberbank öt éve szerezte meg 505 millió euróért a Volksbank kelet- és közép-európai leányvállalatait, köztük a Magyarországi Volksbank Zrt.-t, amely Sberbank Magyarország Zrt. néven működik.

Az orosz jegybank 2012 szeptemberében 5,2 milliárd dollárért eladta a Sberbank 7,58 százalékát, megtartva 50 százalék plusz egy szavazati jogát.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.