Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Baka F. Zoltán Baka F. Zoltán

Kibővült a BKIK és a BVK együttműködésével nyújtott hitelprogram a Start-Up Budapest Mikrohitellel.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) együttműködési megállapodást kötött még 2016-ban a mikrovállalkozások kamattámogatására. A budapesti vállalkozásoknak nyújtott mikrohitelek csoportja most kiegészült  a Start-Up Budapest Mikrohitel termékkel - tájékoztatta a közalapítvány a BKIK-t.

Fiatal vállalkozók, fiatal vállalkozásokFiatal vállalkozók, fiatal vállalkozások

A Start-Up Budapest Mikrohitelt azok a vállalkozások vehetik igénybe, amelyek többségi tulajdonosa 40 év alatti, és a vállalkozás egy éven belül alakult, vagy a mikrohitellel finanszírozandó tevékenységét egy éven belül indította el. A hitelt tartós forgóeszköz beszerzésre és beruházási célra lehet felhasználni, minimum 300 ezer forint, maximum 3 millió forint összegben. A futamidő a tartós forgóeszköz beszerzése esetén 36 hónap, beruházás finanszírozása esetén 120 hónap úgy, hogy türelmi idő nem vehető igénybe.

A BVK honlapján elérhető tájékoztatás szerint a már futó Start-Up mikrohitel termékük kamatának mértéke a hitelprogramtól függ: beruházási hitel esetében az első öt évben 3,9 százalék, a második öt évben 4,9 százalék, tartós forgóeszköz hitel esetén pedig az első két évben 3,9 százalék, a harmadik évben 4,9 százalék. A kedvezményes kamat feltétele, hogy a hitelezett pontosan teljesíti fizetési kötelezettségeit, vagyis nem esik 30 napot meghaladó késedelembe.

A BKIK-nak küldött tájékoztatás szerint - amely nem tartalmaz információs a kamat mértékére vonatkozóan -  a hitelhez nem szükséges ingatlan biztosítékot nyújtani, azonban a hitel nyújtásának előfeltétele a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása, tulajdonosi és/vagy ügyvezetői készfizető kezességvállalás, valamint a beszedési megbízásra vonatkozó felhatalmazás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.