<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Kibővült a BKIK és a BVK együttműködésével nyújtott hitelprogram a Start-Up Budapest Mikrohitellel.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) együttműködési megállapodást kötött még 2016-ban a mikrovállalkozások kamattámogatására. A budapesti vállalkozásoknak nyújtott mikrohitelek csoportja most kiegészült  a Start-Up Budapest Mikrohitel termékkel - tájékoztatta a közalapítvány a BKIK-t.

Fiatal vállalkozók, fiatal vállalkozásokFiatal vállalkozók, fiatal vállalkozások

A Start-Up Budapest Mikrohitelt azok a vállalkozások vehetik igénybe, amelyek többségi tulajdonosa 40 év alatti, és a vállalkozás egy éven belül alakult, vagy a mikrohitellel finanszírozandó tevékenységét egy éven belül indította el. A hitelt tartós forgóeszköz beszerzésre és beruházási célra lehet felhasználni, minimum 300 ezer forint, maximum 3 millió forint összegben. A futamidő a tartós forgóeszköz beszerzése esetén 36 hónap, beruházás finanszírozása esetén 120 hónap úgy, hogy türelmi idő nem vehető igénybe.

A BVK honlapján elérhető tájékoztatás szerint a már futó Start-Up mikrohitel termékük kamatának mértéke a hitelprogramtól függ: beruházási hitel esetében az első öt évben 3,9 százalék, a második öt évben 4,9 százalék, tartós forgóeszköz hitel esetén pedig az első két évben 3,9 százalék, a harmadik évben 4,9 százalék. A kedvezményes kamat feltétele, hogy a hitelezett pontosan teljesíti fizetési kötelezettségeit, vagyis nem esik 30 napot meghaladó késedelembe.

A BKIK-nak küldött tájékoztatás szerint - amely nem tartalmaz információs a kamat mértékére vonatkozóan -  a hitelhez nem szükséges ingatlan biztosítékot nyújtani, azonban a hitel nyújtásának előfeltétele a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása, tulajdonosi és/vagy ügyvezetői készfizető kezességvállalás, valamint a beszedési megbízásra vonatkozó felhatalmazás.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.