TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Szerencsére egyre többen mérik fel hitelfelvétel előtt, hogy melyik bank kínálja a legkedvezőbb konstrukciót.
 

Dinamikusan növekszik azon érdeklődők száma, akik hitelfelvétel előtt az interneten győződnek meg arról, hogy mely bank kínálhatja nekik a legkedvezőbb konstrukciót – derül ki a legfrissebb adatokból dolgozó hitelösszehasonlító portál, a Bank360 lapunkhoz eljuttatott kimutatásaiból. Magyarország egyik vezető hitelösszehasonlító portálja szerint egyre többen szánnak időt arra, hogy megfontolt és tudatos döntést hozzanak a pénzügyeikben, ehhez pedig bátran nyúlnak az interneten található eszközökhöz, mint amilyen egy hitelkalkulátor is.

Érdemes alaposan körbenézni, tájékozódni Érdemes alaposan körbenézni, tájékozódni


A szakportál szerint az érdeklődés tavalyi csúcsát egyértelműen a Black Friday előtti időszak jelentette, ekkor tetőzött az egyedi kalkulációk száma. Az ok nagyon egyszerű: egy online hitelkalkulátorral sokkal egyszerűbben találhatunk az igényeinkhez megfelelő hitelt.

Így érdemes a netes kalkulátorokat használni

Ma már megannyi online opció közül választhatnak azok, akik gyorsan, szinte az egész piacot lefedve akarják összehasonlítani az ajánlatokat ahelyett, hogy egyesével barangolnának a pénzintézetek weblapján a hirdetményekre vadászva.

A szemfülesebbek észrevehették, nemrégiben az Mfor.hu kalkulátorai is megújultak, így olvasóink néhány kattintással fésülhetik át a legjobb ajánlatokat, bankfüggetlen módon rangsorolva.

A folyamatosan frissülő kalkulátorok segítenek személyi kölcsön, lakáshitel, gyorskölcsön vagy adósságrendező hitelek között dönteni, majd egy kattintással akár az igénylés is megkezdhető.

Érdemes a kalkulációkat személyre szabni: az igényelt hitelösszegen túl meghatározható például a jövedelmünk nagysága, amelynek megadásával kiderül, hogy milyen kamatkedvezményekre lehetünk jogosultak a pénzintézetnél. Ugyanígy szintén kedvezményt kaphatunk, ha vállaljuk, hogy fizetésünket a hitelező banknál vezetett folyószámlára utaljuk; a kalkulátorban ezt is beállíthatjuk. A futamidő megadásával pedig kiderül, hogy mekkora törlesztőrészletre számíthatunk havonta bizonyos időtávokon.

A rangsort rendezhetjük törlesztőrészlet nagysága, THM vagy teljes visszafizetendő összeg alapján, az „Információk” fül alatt pedig részletesebben is utána olvashatunk a szimpatikusnak tűnő ajánlatnak, így például megállapíthatjuk, hogy mekkora a kamatperiódus, mekkorák az egyéb vagy az induló költségek, de az is kiderül, hogy milyen feltételeket kell teljesítenünk az éppen aktuális kedvezmények kihasználásához. Fontos, hogy teljesüljenek az igénylés minimum feltételei is, ezekről szintén itt találunk pontosabb információt.

A jegybanki adatokból kiderült: a tavaly folyósított lakáshitelek 80 százaléka már biztonságos, hosszú kamatperiódusú jelzáloghitel, azaz a kamat több éven keresztül, vagy akár a teljes futamidő alatt fixált. A lakáshitel kalkulátor segítségével az ilyen hitelek felkutatására is van lehetőség, hiszen meghatározhatjuk, hogy milyen kamatperiódusú hitelek között válogatnánk, de szűrhetünk kizárólag az igen népszerű, Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelekre is.

Így készüljünk fel, ha hitelt akarunk felvenni

„A banki ajánlatok összehasonlítása nagyon fontos lépés, amire mindenképpen nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen akár évtizedekre is meghatározhatja a kölcsön egy család pénzügyeit” – mondta lapunknak Veres Patrik, a Bank360 szakértője. Ne csak lakáshitelnél, de egy személyi kölcsön felvétele előtt is gondoljuk át alaposan, hogy mi fér bele a családi költségvetésbe, mekkora törlesztőrészletet vállalhatunk be. Ha kiszámoltuk a lehetőségeinket, próbáljuk megbecsülni azt is, hogy mennyire vagyunk biztonságban a munkahelyünkön, az átmeneti állástalanság ugyanis igen veszélyes lehet a hiteltörlesztés szempontjából.

Ha már látjuk, mik az anyagi lehetőségeink a törlesztőrészlet tekintetében, nézzük meg, hogy megfelelünk-e a bank által támasztott feltételeknek: ma már mindenhol kérik a legalább három hónapos munkaviszonyt és jövedelemigazolást. Szintén meg kell felelnünk az adósságfék-szabályoknak is, így például a jövedelemarányos törlesztési mutatónak: a bank csak a havi fizetésünk bizonyos százalékát engedi törlesztésre felhasználni, aminek mértékét a jövedelem nagysága és választott kamatperiódus határoz meg. Ha ezt az összeget meghaladná a havi törlesztőrészlet, nem vehetjük fel a tervezett hitelt.

A Bank360 szerint idén is jelentősen növekedik majd az újonnan kihelyezett kölcsönök volumene, azonban nincs már messze a kamatemelési ciklus megkezdése, amely apránként gyűrűzik majd be a lakossági hiteltermékek piacára is. Ez azt jelenti, hogy továbbra sem kell a bankokat felelőtlenül megrohamozni, ha hitelfelvételre adjuk a fejünket, szánjunk inkább időt a tervezésre és a tudatos hitelfelvételre.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.