2019. március 21. 09:25

Meglett az eredménye az érdi sportiskola rekonstrukciójára kiírt közbeszerzésnek. A jellemzően NER-közeli indulók között a volt felcsúti polgármester gyerekeinek cége lett szerencsés.

A becsült árnál 43 százalékkal többe fog kerülni az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciója és bővítése - derül ki az uniós közbeszerzési oldalon megjelent hirdetményből. Az ajánlatkérő, az érdi önkormányzat nettó 3,79 milliárd forintra saccolta a költségeket, a gyakorlatban azonban kiderült, az építőiparra jellemző brutális áremelkedés itt is megmutatkozik. A legjobb és legalacsonyabb ellenértékű ajánlat is ennél jóval magasabb volt, ám mégis elfogadható az önkormányzat számára.

A Mészáros Lőrinc gyerekei tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Kft. nyertes ajánlata nettó 5,44 milliárd forintról szólt.

Az érdi sportiskola (Fotó: pestpilis.hu) Az érdi sportiskola (Fotó: pestpilis.hu)

Mellette pályázott még a Laterex Építő Zrt., ők 5,9 milliárdért végezték volna el a munkákat, az EB Hungary Invest Kft. ajánlata pedig érvénytelen lett. Az indoklás szerint excel formátumban nyújtották be az üzleti titokkal végett költségvetést, melynek főösszesítője a felolvasólaptól eltérő összegben jelölte meg a tartalékkeret nélküli nettó ajánlati árat. Ez alternatív ajánlatnak minősül, amit a kiírásban megtiltottak.

A Fejér-B.Á.L. ugyanakkor nem egyedül fog dolgozni a sportiskola rekonstrukcióján és bővítésén. Számos munkát kiadnak alvállalkozónak, egyebek mellett az épületgépészeti, bontási, bádogozási, kertépítési munkákat is. Az eljárás összegzése szerint alvállalkozóként jelölték meg

  • a közbeszerzéseken jól szereplő, kormánybarát West Hungária Bau Kft.-t,
  • valamint a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft.-t, melynek tulajdonosai szintén Mészáros gyerekei.

A beruházás során teljesen megújul a létesítmény. A jelenleg működő sporttagozatos általános iskola, annak folyamatos működése mellett több ütemben megvalósuló építéssel és bontással egy 16 tantermes általános iskola és egy 8 tantermes sporttagozatos középiskola oktatási együttesévé bővül. Ezzel egyidejűleg a telken helyi birkózó egyesület versenyre is alkalmas, az iskolai testnevelési órákat is kiszolgáló edzőtermei is megvalósulnak.Jöjjön el a 2019-es év egyik legizgalmasabb KKV-eseményére! Több mint 50 előadó és panelbeszélgetés-résztvevő 5 szekcióban! Hogyan tudják kihasználni a magyar KKV-k a digitalizációban rejlő lehetőségeket, és miből tudják ezt finanszírozni? A geopolitikai kihívások, a Brexit és a kereskedelmi háború tükrében mi vár a magyar KKV-kra?
Néhány név az előadók közül: MAGYAR LEVENTE - Külgazdasági és Külügyminisztérium, miniszterhelyettes - JAKAB LÁSZLÓ - Innovációs és Technológiai Minisztérium, miniszteri főtanácsadó - FÁBIÁN GERGELY - Magyar Nemzeti Bank, igazgató - WOLF LÁSZLÓ - OTP Bank, vezérigazgató-helyettes - JELASITY RADOVAN - Erste Bank, vezérigazgató - BALOG ÁDÁM - MKB Bank, elnök-vezérigazgató - HEGEDÜS ÉVA - Gránit Bank, elnök-vezérigazgató - BÚZA ÉVA - Garantiqa, vezérigazgató - RASKÓ GYÖRGY - agrárközgazdász - SALGÓ ANDRÁS - BMW Group Magyarország - FERNBACH ZOLTÁN - Mercedes-Benz Hungária Kft., Hálózatfejlesztési és tréning igazgató - LAUFER TAMÁS - IVSZ, elnök
*/?>

 

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!