<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

Csak exportra termel majd az üzem. Nem is csoda, mi, magyarok nem nagyon eszünk puhatestűeket.

Az Eximbank részére összesen 4,6 milliárd forintnyi jelzálogot jegyeztek be egy kisvárdai csigafeldolgozó cégre, írja a Zoom.hu.

(MTI)

Az eximes hitelből a francia Bourgogne Gastronomie készül élelmiszer-feldolgozó üzemet építeni Seszták Miklós városában, mely 2018 nyarára lesz kész, és 300 új munkahelyet hoz, mesélte erről még júliusban a nemzeti fejlesztési miniszter.

A gyár kizárólag exportra termel majd, ami érthető, hiszen a magyarok nem igazán esznek csigát. Viszont a csigafeldolgozás mellett leveles és kelt tésztát is gyártanak és csomagolnak majd az üzemben, ennek alapján remek poén lenne, ha mondjuk kakaós csigával is foglalkoznának.

William Chapron, a Bourgogne Gastronomie anyacégének vezetője úgy becsüli, hogy a francia csigapiacon 6-7 százalékos a részesedésük, és a kisvárdai gyárral háromszoros forgalomnövekedést szeretnének elérni.

A Bourgogne Gastronomie annak a francia-magyar cégcsoportnak a része, ami a francia éticsigapiac egyik meghatározó szereplője. A csoport központi cége, a zalaszentgróti IMOFI Kft. az elmúlt években stabilan 1,2-1,3 milliárd forint körüli árbevételt produkált, de 2011-et a vállalat még 2,1 milliárdos árbevétellel zárta. A cégcsoport 25 éve van jelen Magyarországon, termékeiket száz százalékban Franciaországba értékesítik, az IMOFI zalaszentgróti üzemében 120 főt foglalkoztat, közölte William Chapron.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.