<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ha rendszeresen használ számítógépet a mindennapokban, akkor idővel technikai problémákba ütközhet, amelyekre figyelmet kell fordítani. Szerencsére vannak olyan lépések, amelyeket megtehet a problémák orvoslására és a munkavégzés folytatására.

Íme, öt gyakori számítógépes hiba és a megoldásuk a PCmentor laptop és PC szerviz jóvoltából.

 

1. Lassú végrehajtás

Lassulást tapasztalhat a mindennap használt alkalmazásokban. Ez valószínűleg az operációs rendszerből ered, és jellemzően a C-meghajtó (C:) töredezettségének eredménye. Futtasson le egy gyors rendszerellenőrzést a Feladatkezelőből, hogy megtudja, mely alkalmazások foglalják el a legtöbb CPU- és RAM-erőforrást!

Távolítsa el a háttérben futó, szükségtelen programokat vagy folyamatokat, amelyeket nem használ. Ha bonyolultabb hardverproblémákkal kellene megküzdenie, az operációs rendszerek már tartalmaznak olyan ingyenes diagnosztikai és hibaelhárítási teszteket, amelyek segítségével pontosíthatja a problémát.

2. Hangos zajok a számítógépből

Előfordulhat, hogy hangos kattogást vagy csikorgást hall a számítógépből. Ha igen, akkor szinte biztos, hogy valamilyen hardverhibával kell szembenéznie. Számos lehetséges ok húzódhat meg a háttérben, de a legvalószínűbb, hogy a hűtőventilátorok vagy a merevlemez(ek) forgó funkcióiból fakad.

Ha kinyitja a számítógép házát, és észreveszi, hogy a hűtőventilátorok a felelősek a zajért, akkor valószínűleg ideje kicserélni őket. Maguk a hűtőventilátorok viszonylag olcsók, és csavarhúzóval könnyen cserélhetők. A CPU-ventilátorok, a tápegységek és a grafikus kártyák további lehetséges területek, amelyeket érdemes megvizsgálni. Ezek cseréje egy kicsit drágább lehet.

3. A számítógép folyamatosan lefagy

A számítógépek több folyamatot kezelnek anélkül, hogy Ön látná őket. Ez a bonyolultság néha azt okozhatja, hogy a számítógép lefagy, vagy nem reagál az Ön tevékenységére. Ezt 10-ből kilenc alkalommal a rendszer újraindításával orvosolhatja. Ha azonban a gép folyton lefagy, az elégtelen rendszermemória, beállítási hibák, sérült fájlok vagy akár kémprogramok jele is lehet.

4. Az internetes böngészés lassú vagy nem reagál

Ha az internet lassú vagy nem válaszol, az lehet szoftver- és hardverproblémák kombinációja. Ha már ellenőrizte, hogy a WiFi vagy LAN hálózati kapcsolata aktív és erős, akkor a késés oka lehet az IP-cím regisztrációjának ütközése. Ez megoldható a modem vagy a router újraindításával.

Idővel a böngésző teljesítménye a sok böngészési előzmény miatt is csökkenhet. Előfordulhatnak hibás böngészőbővítmények is, amelyek lassítják az internetet. Törölje gyakran a keresési előzményeket és ürítse ki a gyorsítótárat, hogy böngészője hatékonyan működjön. Utolsó lehetőségként próbálja meg újratelepíteni a böngészőt, vagy töltsön le egy másikat, hogy megnézze, ez javít-e a helyzeten.

5. Kékhalál

Nincs is annál lesújtóbb, mint egy fontos dokumentumon dolgozni, amikor beüt a kékhalál. Ez szinte biztosan hardverhiba, és sajnos jelentős rendszerhibákat jelezhet. A helyzet azonban nem feltétlenül reménytelen, bizonyos esetekben akár egy újraindítás elegendő lehet a probléma megoldásához.

A legtöbb esetben azonban további diagnosztikára van szükség a probléma okának feltárásához. Ha megjelenik a kék képernyő, egy fehér szövegsort fog látni, amely azonosítja a számítógépe által okozott problémát. A szövegre keresve tud informálódni, és tovább dolgozni a megoldáson.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.