Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Márkázott tartalom

Könyvelőre, könyvelői szolgáltatásra minden leendő vállalkozásnak, cégnek szüksége van. Egy régi mondás szerint nem a pénz számít, hanem az, ahogyan használják, hiszen a valódi értékét ez határozza meg. A cikkben érveket sorakoztatunk fel amellett, hogy miért is van szükségünk könyvelőre, milyen haszna és előnye van annak, ha egy könyvelő segít a cég pénzügyi útvesztőiben eligazodni.

  1. Segít a pénzügyi terv létrehozásában

A pénzügyi terv felvázolja, hogy a vállalkozása, hogyan érheti el a céljait. Információkat tartalmaz a szükséges tevékenységekről, erőforrásokról és az időkeretről, így mintegy előre jelezheti a vállalkozás jövőbeli pénzügyi teljesítményét. Azonban, ha mi magunk nem vagyunk szakértők, akkor szükségünk lehet egy tapasztalt könyvelőre, aki segít a pénzügyi terv létrehozásában. A könyvelő a szakértelmével gyorsan és hatékonyan hozhat létre pénzügyi előrejelzéseket.

  1. Segít az adózási kérdésekben

Az adóbevallás elkészítése nem mindig egyszerű, hanem nagyon is bonyolult feladat. Mi magunk olyan szarvas hibákat követhetünk el, ami pénzbeli büntetést is vonhat maga után. Komoly pénzösszegekről lehet szó, így a cégünk, vállalkozásunk könyvelését valóban jobb egy szakemberre, egy professzionális könyvelőre bízni. A könyvelő abban is segíthet, hogy a vállalkozás pénzügyileg stabil maradjon.

  1. A könyvelő ismeri a törvényeket

A könyvelők mindig nyomon követik a számviteli és adótörvények módosításait, változásait, így mindig képben vannak ezzel kapcsolatban. A könyvelő tudja, hogy mikor, mit kell tenni, hogy segítse a vállalkozást, és hogy annak működése összhangban legyen a vonatkozó jogszabályokkal.

  1. A könyvelő adatokat is elemez

A könyvelő a céges adatok birtokában segít a pénzügyi célok és útmutatások értelmezésében és elemzésében. Egy jó könyvelő nagyon is jól tudja, hogyan kell ezeket az adatokat értelmezni és elemezni, hogy a megfelelő pénzügyi döntéseket hozhassa meg a vállalkozó, hogy ezzel a siker felé vezesse a vállalkozását.

  1. Segít a döntések meghozatalában

A könyvelő nem csak a pénzügyi tervek elkészítésében lehet a segítségünkre, de pénzügyi és befektetési kérdésekben is hasznos tanácsokat adhat. Például elmondhatja, hogy milyen hatása lesz a cég pénzügyeire, ha új berendezéseket vásárolunk a cégben, vagy ha új alkalmazottakat szeretnénk felvenni. A cégvezető nem biztos, hogy eléggé kompetens, hogy átlássa a döntéseinek hosszútávú következményeit. Egy jó könyvelő azonban ebben is profi.

A Kontír Professional Kft., mint a Logosz Kft. partnercége, okleveles adótanácsadóval, könyvvizsgálóval és regisztrált mérlegképes könyvelőkkel áll a régi és a leendő ügyfelei szolgálatába. A szolgáltatásaikra garanciát vállalnak, hiszen felelősségbiztosítással rendelkeznek.

Könyvelésre minden vállalkozásnak és cégnek szüksége van, hiszen a könyvelés során tartják nyilván és vezetik az olyan gazdasági eseményeket, amelyek nagymértékben hatnak a vállalkozás jövedelmi és pénzügyi helyzetére.

A könyvvitelt minden üzleti év végén le kell zárni, és ez alapján a cég pénzügyi helyzetéről beszámoló is készül, amelyet nyilvánosságra is kell hozni.

A könyvelő alapfeladatai közé tartozik többek között a bizonylatok rögzítése, a számlák ellenőrzése és rögzítése, az éves beszámoló elkészítése, a szükséges bevallások rendszeres megírása, benyújtása. További feladata még a vállalkozás vezetőjének tájékoztatása a pénzügyi kötelezettségekről és törvényi változásokról, illetve szabálytalanság vagy törvénybeütköző tevékenység, eljárás esetén a vezető figyelmeztetése.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.