2019. február 6. 11:21
mfor.hu

Ez egy külön megegyezés eredménye, átfogó, kötelező digitális adóztatás még mindig nincs az EU-ban.

Megegyezett Franciaországgal az Apple helyi szervezete, a vállalat digitális adót fizet az országban. A cég nem hozta nyilvánosságra a hivatalos összeget, de az a becslések szerint eléri az 500 millió eurót, adta hírül a Reuters. Az adó mértékét megbecslő L’Express/L’Expansion pénzügyi magazin szerint az Apple és a francia adóhatóság több hónapnyi huzavona után tavaly decemberben jutott egyezségre.

Az átfogó és kötelező digitális adó egyre forróbb téma az Európai Unióban. Az eredeti, tavaly márciusban bemutatott tervek szerint 3 százalékos adót vetettek volna ki a világszinten 750 millió eurós, az Európai Unióban pedig legalább 50 millió eurós bevételt elérő techvállalatok éves forgalmára. Ez a kezdeményezés ebben a formában azonban elbukott: valószínűleg az USA várható válaszlépésétől megrettenve decemberben úgy módosították a tervezetet, hogy a digitális hirdetési bevételeket adóztatnák csak meg, ráadásul úgy, hogy az alól valószínűleg az Amazon és az Apple is kivételt képeznének.

Az uniós digitális adó ügyét az államszervezet mindenesetre még a 2019 májusi európai parlamenti választások előtt rendezni akarja. Hogy ez összejön-e, az kérdéses, mert az élesítéséhez az összes EU-s kormány egyhnagú beleegyezése kell, márpedig az új sarc megítélése ellentmondásos az államszövetségen belül. Az általános érvényű techadó helyett a tagállamok egyelőre saját, helyi adókkal próbálkoznak, melyek minden techcégre vonatkoznának - de most, az egyetlen vállalattal megkötött, külön megállapodással ezt a koncepciót is sikerült még jobban felhigítani.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.