Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Ez egy külön megegyezés eredménye, átfogó, kötelező digitális adóztatás még mindig nincs az EU-ban.

Megegyezett Franciaországgal az Apple helyi szervezete, a vállalat digitális adót fizet az országban. A cég nem hozta nyilvánosságra a hivatalos összeget, de az a becslések szerint eléri az 500 millió eurót, adta hírül a Reuters. Az adó mértékét megbecslő L’Express/L’Expansion pénzügyi magazin szerint az Apple és a francia adóhatóság több hónapnyi huzavona után tavaly decemberben jutott egyezségre.

Az átfogó és kötelező digitális adó egyre forróbb téma az Európai Unióban. Az eredeti, tavaly márciusban bemutatott tervek szerint 3 százalékos adót vetettek volna ki a világszinten 750 millió eurós, az Európai Unióban pedig legalább 50 millió eurós bevételt elérő techvállalatok éves forgalmára. Ez a kezdeményezés ebben a formában azonban elbukott: valószínűleg az USA várható válaszlépésétől megrettenve decemberben úgy módosították a tervezetet, hogy a digitális hirdetési bevételeket adóztatnák csak meg, ráadásul úgy, hogy az alól valószínűleg az Amazon és az Apple is kivételt képeznének.

Az uniós digitális adó ügyét az államszervezet mindenesetre még a 2019 májusi európai parlamenti választások előtt rendezni akarja. Hogy ez összejön-e, az kérdéses, mert az élesítéséhez az összes EU-s kormány egyhnagú beleegyezése kell, márpedig az új sarc megítélése ellentmondásos az államszövetségen belül. Az általános érvényű techadó helyett a tagállamok egyelőre saját, helyi adókkal próbálkoznak, melyek minden techcégre vonatkoznának - de most, az egyetlen vállalattal megkötött, külön megállapodással ezt a koncepciót is sikerült még jobban felhigítani.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.