<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egy nap alatt 6 társaság tulajdonosa lett, így már 8 céget birtokol Mészáros Lőrinc embere.

Szerdán derült ki, hogy Simicska egykori közterületi reklámcégét, az Euro Publicity Kft.-t november 8-án vette át Vörös József ügyvéd - írta a 24.hu. Ezzel azonban nem ért véget az átvételek sora, hiszen emellett még másik 6 társaság is a Mészáros Lőrinchez több szálon köthető ügyvéd tulajdonába került Nyerges Zsolt, üzletembertől - vettük észre a cégnyilvántartásban. 

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Az Opten adatai szerint egyaránt az Euro Publicity-hez hasonlóan november 8-án került Vörös tulajdonába 

  • az óriásplakátok és járművek felületeit értékesítő Publimont Kft.
  • a médiareklámmal foglalkozó A Plakat Kft.,
  • PRO A Kft. és a PRO B Kft., melyekkel a B-Reklám Kft. is Vöröshöz került, 
  • a Mundus Invest Zrt.
  • valamint a Megapolis Media Zrt., mely többek között a Lánchíd Rádió Kft., és a Nemzet Kft. tulajdonosa is 3 másik társaság mellett. 

Ezekkel együtt már 8 egykori Simicska-céget vett át Mészáros Lőrinc bizalmasa. Október végén ugyanis még a Mezort Zrt. is a tulajdonába került. Vörös József ügyvéd korábban Mészárost képviselte egy földvásárlási árverésen, valamint jogi képviselője a miniszterelnök által alapított, és Mészáros által vezetett A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak, ami a felcsúti Puskás Akadémiát üzemelteti.

Vörös Józsefnek a tranzakciók előtt mindössze egyetlen cége volt, a VRS Gold Kft.