2017. november 9. 21:46

Csak a Jóisten tudja, mit művel a Facebook a gyerekeink agyával - nyilatkozta Sean Parker, a Facebook első elnöke, aki 2004-ben csatlakozott a céghez.

Élesen kritizálta a Facebookot és Mark Zuckerberg vezérigazgatót, de önmagát is Sean Parker, aki a techóriássá lett cég első elnöke volt – írja a Business Insider.

Nem ő az első, mi is beszámoltunk arról, hogy számos korábbi fejlesztő, mérnök pont ugyanígy vélekedik a közösségi média óriásairól.
 
Korábbi cikkünk: Menekülnek a Facebook, Google kulcsfigurái: szörnyetegeket teremtettek 

Parker szerint a Facebook és az azt követő hasonló szolgáltatások megalkotásának célja már eredetileg is az volt, hogy a felhasználók minél több idejét és tudatos figyelmét lekössék. Arról is beszélt, hogy a posztokra érkező lájkok és kommentek olyan dopaminlökettel jutalmazzák a felhasználókat, ami miatt még többet fognak posztolni, amit további jutalmazási mechanizmus követ, és így tovább.  "Ez egy közösségi-igazoló visszacsatolási hurok [...] pontosan olyasmi, amivel egy olyan hekker, mint én magam is, előállna, mert ezzel egy sebezhetőséget használ ki az emberi pszichológiában." - idézi Parkert az Index.           

Sean Parker, a Facebook első elnöke

A feltalálók, az alkotók – én, Mark, Kevin Systrom az Instagramon, mindezek az emberek – tisztában voltak ezzel. És mégis megcsináltuk - nyilatkozta az Axiosnak Parker.

A Facebook és a Google egyik befeketetője, Roger McNamee úgy nyilatkozott a Guardian-nak, hogy "a két cég vezetői jó emberek, akiknek jó szándékú stratégiái borzalmas nem szándékolt következményekhez vezettek... A probléma az, hogy semmit sem tehetnek a kár enyhítéséért, amíg fel nem hagynak a jelenlegi hirdetési modellekkel."
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.