<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Groupama S.A. és a Groupama csoporthoz tartozó más vállalkozások együttes részesedése az OTP Bank Nyrt. részvényeiből 7,99 százalékra emelkedett - közölte a bank.

Az OTP Bank korábban derivatív tranzakciót kötött a Deutsche Bank AG, London Branch-csel egy öt százalékos részvénycsomag megszerzésének előkészítéseként, amely részvénycsomagot a Groupama a tranzakció zárásakor szerzett meg. Ezen túl további három százalék OTP részvény megvételére vállalt kötelezettséget a francia biztosító bizonyos feltételekkel.

A Groupama a részesedésszerzést a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és az OTP részére a törvényes határidőben bejelentette. A tranzakcióval megvalósultak az OTP és a Groupama csoportok közötti stratégiai partnerség kialakításához kapcsolódó, 2008. február 11-én bejelentett ügyletek, amelynek során a Groupama megvásárolta az OTP Garancia Biztosító magyarországi, bulgáriai, romániai és szlovákiai érdekeltségeinek 100 százalékos tulajdonrészét.

A partnerség további elemeként a két csoport között életbe lépett egy hosszú távú bankbiztosítási és biztosításbanki partnerség, amely lefedi azon kilenc országot, ahol az OTP Bank működik, valamint az OTP Bank tavaszi közgyűlése a felügyelő bizottság tagjai közé választotta a Groupama képviselőjeként Jean-Francois Lemoux-t, a Groupama International vezérigazgatóját.

Az OTP Bank tájékoztatása szerint a Garancia-tranzakcióhoz kapcsolódó egyes lépések pénzügyi teljesítései a tervezett zárási forgatókönyvvel egyezően megtörténtek, továbbá a Groupama csoport tagjainak az OTP-ben történő részvényszerzéséhez kapcsolódó pénzügyi elszámolások is lezárultak.

MTI/Menedzsment Fórum