2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Groupama S.A. és a Groupama csoporthoz tartozó más vállalkozások együttes részesedése az OTP Bank Nyrt. részvényeiből 7,99 százalékra emelkedett - közölte a bank.

Az OTP Bank korábban derivatív tranzakciót kötött a Deutsche Bank AG, London Branch-csel egy öt százalékos részvénycsomag megszerzésének előkészítéseként, amely részvénycsomagot a Groupama a tranzakció zárásakor szerzett meg. Ezen túl további három százalék OTP részvény megvételére vállalt kötelezettséget a francia biztosító bizonyos feltételekkel.

A Groupama a részesedésszerzést a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és az OTP részére a törvényes határidőben bejelentette. A tranzakcióval megvalósultak az OTP és a Groupama csoportok közötti stratégiai partnerség kialakításához kapcsolódó, 2008. február 11-én bejelentett ügyletek, amelynek során a Groupama megvásárolta az OTP Garancia Biztosító magyarországi, bulgáriai, romániai és szlovákiai érdekeltségeinek 100 százalékos tulajdonrészét.

A partnerség további elemeként a két csoport között életbe lépett egy hosszú távú bankbiztosítási és biztosításbanki partnerség, amely lefedi azon kilenc országot, ahol az OTP Bank működik, valamint az OTP Bank tavaszi közgyűlése a felügyelő bizottság tagjai közé választotta a Groupama képviselőjeként Jean-Francois Lemoux-t, a Groupama International vezérigazgatóját.

Az OTP Bank tájékoztatása szerint a Garancia-tranzakcióhoz kapcsolódó egyes lépések pénzügyi teljesítései a tervezett zárási forgatókönyvvel egyezően megtörténtek, továbbá a Groupama csoport tagjainak az OTP-ben történő részvényszerzéséhez kapcsolódó pénzügyi elszámolások is lezárultak.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!