2010. május 25. 11:54

A Hewlett-Packard további 54 ezer notebook - hordozható számítógép - akkumulátort hív vissza az Egyesült Államokban, mert azok túlmelegedhetnek és sérüléseket okozhatnak.

Az amerikai termékbiztonsági hatóság keddi közlése szerint HP és Compaq márkájú számítógépekről van szó. A hivatal arról adott tájékoztatást, hogy a HP eddig 40 esetről szerzett tudomást, amikor az akkuk túlmelegedtek, és tizenegy esetben fordult elő kisebb sérülés. Korábban a HP 70 ezer akkut hívott vissza.

Az eddigi legnagyobb visszahívási akcióra a Sony kényszerült, amikor 2006 és 2007 folyamán 10 millió akkumulátort kért vissza a szervizekbe világszerte, az akkukat szinte valamennyi nagy számítógépgyártó használta.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.