2008. január 17. 13:19

Tavaly 13,4 százalékkal nőtt a világ személyi számítógép piaca a Gartner számítástechnikai tanácsadó cég szerint: az elmúlt évben összesen 271,2 millió személyi számítógépet adtak el világszerte.

A legerőteljesebb változatlanul Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA-országok) volt az értékesítés - a stabil kelet-európai növekedésnek köszönhetően -, a második helyen az ázsiai-csendes-óceáni térség áll.

A személyi számítógépeket gyártó cégek rangsorában az első helyen világméretekben és Európában is a Hewlett-Packard áll, a második a Dell, a harmadik a tajvani Acer.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.