2011. május 17. 11:37

A Magyar Posta Zrt. leányvállalatot alapított Posta Paletta Zrt. néven a kedvezményes adózású utalványok kibocsátására - jelentette be Rajnai Attila, a Magyar Posta Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

Elmondta: reményeik szerint az új típusú szolgáltatással az utalványpiac jelentős szereplőjévé válik a Posta Paletta Zrt., és némileg ellentételezni lehet a hagyományos postai tevékenység  - a levél- és csomagforgalom - mérséklődéséből adódó forgalom- és bevételkiesést.

Krátky Attila, a Posta Paletta Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a posta logisztikai adottságaira, hálózatára építve kedvező feltételeket tudnak ajánlani a munkaadóknak és az utalványt elfogadó helyeknek, így reményeik szerint az első teljes üzleti év, 2012 végére a piac meghatározó szereplői közé tartoznak majd.

Számításaik szerint 2011 végén lehet majd először Posta Paletta étkezési utalvánnyal fizetni - mondta a vezérigazgató.

A Magyar Posta 100 millió forint alaptőkével és 150 millió forint tőketartalékkal hozta létre Posta Paletta leányvállalatát áprilisban.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.