2001. február 4. 11:00

Egyetlen járatát sem törli hétfőn a Malév a repülőgép-szerelők meghirdetett munkabeszüntetése miatt.

Egyetlen járatát sem törli hétfőn a Malév a repülőgép-szerelők meghirdetett munkabeszüntetése miatt - tájékoztatta Kocsi Margit, a légitársaság szóvivője szombaton az MTI-t. A repülőgép-szerelők azért készülnek munkabeszüntetésre, mert 15 százalékos bérkövetelésük helyett a Malév vezetősége 7 plusz 2 százalékos béremelést javasol. A plusz két százalékot nyártól, a minőségi javulás függvényében adnák meg a dolgozóknak.

Kocsi Margit elmondta: a Malév a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben irreális követelésnek tartja a 15 százalékos béremelést, tavaly ugyanis minden légitársaságot súlyosan érintett az üzemanyagárak jelentős emelkedése, s a dollár/euró árfolyam kedvezőtlen alakulása.

A társaság vezetése úgy ítéli meg, hogy a sztrájk morálisan nem fogadható el, mert az további veszteségeket okoz. A szóvivő tájékoztatása szerint még van esély a megegyezésre, a szakszervezet, illetve a vezetés azonban csak akkor ül le újra tárgyalni, ha a másik fél enged álláspontjából.

Kocsi Margit hozzátette: a Malév a következő napokban mindent megtesz annak érdekében, hogy ne érje kellemetlenség az utasokat, és zökkenőmentes legyen a forgalom.