TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Egyetlen járatát sem törli hétfőn a Malév a repülőgép-szerelők meghirdetett munkabeszüntetése miatt.

Egyetlen járatát sem törli hétfőn a Malév a repülőgép-szerelők meghirdetett munkabeszüntetése miatt - tájékoztatta Kocsi Margit, a légitársaság szóvivője szombaton az MTI-t. A repülőgép-szerelők azért készülnek munkabeszüntetésre, mert 15 százalékos bérkövetelésük helyett a Malév vezetősége 7 plusz 2 százalékos béremelést javasol. A plusz két százalékot nyártól, a minőségi javulás függvényében adnák meg a dolgozóknak.

Kocsi Margit elmondta: a Malév a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben irreális követelésnek tartja a 15 százalékos béremelést, tavaly ugyanis minden légitársaságot súlyosan érintett az üzemanyagárak jelentős emelkedése, s a dollár/euró árfolyam kedvezőtlen alakulása.

A társaság vezetése úgy ítéli meg, hogy a sztrájk morálisan nem fogadható el, mert az további veszteségeket okoz. A szóvivő tájékoztatása szerint még van esély a megegyezésre, a szakszervezet, illetve a vezetés azonban csak akkor ül le újra tárgyalni, ha a másik fél enged álláspontjából.

Kocsi Margit hozzátette: a Malév a következő napokban mindent megtesz annak érdekében, hogy ne érje kellemetlenség az utasokat, és zökkenőmentes legyen a forgalom.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.