2001. február 4. 11:00

Egyetlen járatát sem törli hétfőn a Malév a repülőgép-szerelők meghirdetett munkabeszüntetése miatt.

Egyetlen járatát sem törli hétfőn a Malév a repülőgép-szerelők meghirdetett munkabeszüntetése miatt - tájékoztatta Kocsi Margit, a légitársaság szóvivője szombaton az MTI-t. A repülőgép-szerelők azért készülnek munkabeszüntetésre, mert 15 százalékos bérkövetelésük helyett a Malév vezetősége 7 plusz 2 százalékos béremelést javasol. A plusz két százalékot nyártól, a minőségi javulás függvényében adnák meg a dolgozóknak.

Kocsi Margit elmondta: a Malév a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben irreális követelésnek tartja a 15 százalékos béremelést, tavaly ugyanis minden légitársaságot súlyosan érintett az üzemanyagárak jelentős emelkedése, s a dollár/euró árfolyam kedvezőtlen alakulása.

A társaság vezetése úgy ítéli meg, hogy a sztrájk morálisan nem fogadható el, mert az további veszteségeket okoz. A szóvivő tájékoztatása szerint még van esély a megegyezésre, a szakszervezet, illetve a vezetés azonban csak akkor ül le újra tárgyalni, ha a másik fél enged álláspontjából.

Kocsi Margit hozzátette: a Malév a következő napokban mindent megtesz annak érdekében, hogy ne érje kellemetlenség az utasokat, és zökkenőmentes legyen a forgalom.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!