2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Mercedes elérkezettnek látja az időt arra, hogy az energiatakarékos Smart miniautóval meghódítsa az Egyesült Államok piacát.

"Talán egy piciny versenyző fogja megoldani Amerika két nagy problémáját, a külföldi olajtól való függőséget és a városi közlekedés zsúfoltságát" - így vezette be a CNN a tudósítását arról, hogy a Mercedes januártól a tengerentúlon is forgalmazza a Smartot.

Az ultrakompakt járművet, amelyet már csaknem egy évtizede árulnak Európában, eddig nem lehetett kapni a nagy testű és teljesítményű kocsik országában. A Smart - amelynek a legtakarékosabb hibrid autókéval vetekszik a fogyasztása - 40 mérföldet képes megtenni 1 gallon benzinnel.

Az Edmunds.com internetes autós portál is dicsérte a kis jármű stílusát, takarékosságát, egyszerű kezelhetőségét és azt, hogy szinte bárhol lehet vele parkolni. A lap megállapította: a minikocsi - amelyből eddig 36 országban 770 ezer példányt értékesítettek - az Egyesült Államokban alapvetően a második autó szerepére számíthat.

A CNN által megszólaltatott autósok szerint a Smart "túl kicsi ehhez az országhoz". S bár a Mercedes hangsúlyozza a kocsi biztonságosságát, az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet még nem tesztelte az autót. Az Egyesült Államokban kétszer gyakrabban halnak meg közlekedési balesetben kisebb autók utasai, mint nagy kocsik utasai.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!