2010. február 18. 15:01

Az osztrák Strabag SE építőipari vállalat éves építési teljesítmény értéke 5 százalékkal 13,02 milliárd euróra csökkent 2009-ben az előző évi 13,7 milliárdról, év végi megrendelés-állománya viszont 14 milliárd euró értéket képviselt, 5 százalékkal magasabbat a 2008 véginél.

2008-ban a Strabag 157 millió euró adózott eredményt ért el 2,2 százalékos üzemi eredmény (EBIT) kulcs mellett.

Hans Peter Haselsteiner, a konszern vezérigazgatója a 2009-es évre az előzővel közel megegyező eredményadatokra, a folyó évre pedig mind az építési teljesítmény, mind az eredménykulcs területén a tavalyihoz hasonló adatokra számít.

Lengyelországban az idén mintegy 50 százalékkal 1,5 milliárd euróra emelkedhet a Strabag építési teljesítmény értéke 993 millió euróról. Az év elején megrendelési állománya 2,5 milliárd eurót tett ki Lengyelországban. Építési teljesítményének csekély mértékű csökkenését várja viszont az idén Németországban, Magyarországon és Szlovákiában.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.