<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Több japán autógyár is kényszerleállást rendelt el a hétvégén és hétfőn az országban tapasztalt szokatlanul nagy havazás miatt.

A Toyota és a Suzuki összesen hét üzeménél függesztették fel a munkát bizonytalan időre Japánban. A Toyota két üzemét állították le hétfőn napközben az ország középső részén, majd estére további két üzemében szűnt meg ideiglenesen a termelés.

A Toyota közleménye szerint az ország keleti felében, a Kantó régióban olyan erős havazás van, hogy nem sikerült onnan a gyárakba szállítani a szükséges alkatrészeket. Az érintett üzemeknél többek közt Corolla, Prius és Lexus modelleket gyártanak.

A Suzukinál már a hétvégén is gondot okozott a havazás, vasárnap este óta két gyárt állítottak le, majd hétfőn egy harmadiknál függesztették fel a termelést. Akárcsak a Toyota, a Suzuki is a szükséges alkatrészszállítmányok elmaradásával magyarázta a fennakadásokat.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.