TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2012. március 13. 07:01

A Volkswagen AG 2011-es rekord nyeresége után Martin Winterkorn vezérigazgató is több mint megduplázta jövedelmét, összesen 17,5 millió eurós (5 milliárd forint) járandóságával a DAX indexben szereplő vállalatok vezetői között a legtöbbet kereste tavaly.

A Volkswagen vezérigazgatója egy évvel korábban 9,3 millió eurót keresett. A tavalyi 17,5 milliós jövedelem 1,89 millió euró fix bérből, valamivel több mint 11 millió euró bónuszból, illetve egyéb, teljesítmény arányos juttatásokból adódik össze. A Volkswagen 15,41 milliárd euró adózott eredményt ért el 2011-ben az előző évi 6,8 milliárd euróval szemben.

A Volkswagen pénzügyi igazgatója Dieter Poetsch 8,13 millió eurót keresett 2011-ben, közel dupláját a 2010-es 4,21 milliónak. A Volkswagen nyolc tagú igazgatótanácsa együttesen 70,6 millió eurót (20,5 milliárd forint) vitt haza. 
"A DAX vállalatok körében ilyen magas fizetés még nem volt" - mondta Michael H. Kramarsch, a Hostettler, Kramarsch & Partner tanácsadó vállalat javadalmazási szakértője. "A Volkswagen saját kategóriát alkotott" - tette hozzá, rámutatva, hogy a Volkswagen nettó nyeresége több volt mint a DAX index tíz legkisebb tagvállalatáé együttesen. 

Az előző DAX-rekordot Josef Ackermann, a Deutsche Bank AG elnöke tartotta 13,98 milliós keresetével 2007-ben. A DAX vállalatok vezetőinek átlagkeresete a már közzétett éves beszámolók alapján 2011-ben 5,91 millió euró volt.
 
MTI 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.