TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Ennyibe kerül egy óriás ugrótorony.

Már nem hogy meglepődni, de lemondóan legyinteni sincs erőnk: újabb milliárdos tétellel nőttek a vizes VB kiadásai. Most a toronyugráshoz használatos óriás ugrótorony felépítésének költsége tolta meg a számlát csaknem 2 milliárddal, így a tegnapi 8 milliárdos költéssel együtt a héten már 10 milliárd plusznál járunk, pedig még csak kedd van.

Az ugrótorony tenderét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő írta ki hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárással. A projektet a West Hungária Bau Kft. nyerte meg, a keretösszeg eredetileg 1,38 milliárd forint lett volna, de ez hirtelen felugrott 1,92 milliárdra. Az árban az építés mellett a későbbi bontás is benne van.

A West Hungária Bau a milliárdos üzletember Paár Attiláé, és eddig egyebek mellett a Várkert Bazár felújítását és az új MTK stadiont is ők jegyzik.

Ketten pályáztak még a toronyra, a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Strabag maradt most hoppon.

A szerződést tavaly november 28-án kötötték meg.

Az eredeti tervek szerint a VB költségei 25 milliárdot tettek volna ki. Most pedig már 100 milliárd felett járhatunk, holott ez a kormány által megszabott mértéken is jóval túlment.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.