2017. március 14. 09:04

Ennyibe kerül egy óriás ugrótorony.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Már nem hogy meglepődni, de lemondóan legyinteni sincs erőnk: újabb milliárdos tétellel nőttek a vizes VB kiadásai. Most a toronyugráshoz használatos óriás ugrótorony felépítésének költsége tolta meg a számlát csaknem 2 milliárddal, így a tegnapi 8 milliárdos költéssel együtt a héten már 10 milliárd plusznál járunk, pedig még csak kedd van.

Az ugrótorony tenderét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő írta ki hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárással. A projektet a West Hungária Bau Kft. nyerte meg, a keretösszeg eredetileg 1,38 milliárd forint lett volna, de ez hirtelen felugrott 1,92 milliárdra. Az árban az építés mellett a későbbi bontás is benne van.

A West Hungária Bau a milliárdos üzletember Paár Attiláé, és eddig egyebek mellett a Várkert Bazár felújítását és az új MTK stadiont is ők jegyzik.

Ketten pályáztak még a toronyra, a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Strabag maradt most hoppon.

A szerződést tavaly november 28-án kötötték meg.

Az eredeti tervek szerint a VB költségei 25 milliárdot tettek volna ki. Most pedig már 100 milliárd felett járhatunk, holott ez a kormány által megszabott mértéken is jóval túlment.

mfor.hu