2018. január 10. 13:28

Érdekes történetek alakulnak ki a mostani őrület közepette, amikor mindenki kriptovalutákra vadászik. Most éppen az egykor szebb napokat látott Kodak találta ki, hogy saját kriptoeszközzel képnek piacra.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Néhány hete meglepően hatott, hogy egy üdítőital gyártó az addig megszokott nevét, a Long Island Iced Tea-t eldobva gondolt egyet és a kriptovaluták sikerét meglovagolva megváltoztatta a nevét Long Blockchain-re. A siker nem maradt el, hiszen a névváltoztatás eredményeképpen a cég részvényeinek árfolyama 289 százalékkal (2.44 dollárról 6.91 dollárra, miközben megjárta a közel 10 dolláros határt is) emelkedett. Mindezt úgy, hogy a vállalat egyébként nem túl sikeres, hiszen 3,9 millió dollár árbevétel mellett 11,6 millió veszteséget szenvedtek el.
 
 
A Bitocin örület és a blockchain mánia azonban nem csak ezen kis cég vezetőinek a fantáziáját indította be. Most olyan cég áll be a sorba, amelyik napjainkban ugyan meglehetősen hányattatott helyzetben van, ám egykoron a világ legnagyobb vállalatai között szerepelt. A Kodak, amely korábban a 30 legfontosabb iparvállalatot tömörítő Dow Jones indexnek is a reprezentánsa volt, az elmúlt egy évtizedet folyamatosan csődközeli helyzetben lavírozva töltötte. Most viszont a cégvezetés egy huszárvágással minden problémára igyekszik megoldást találni.
 
"Befűzték a filmet", a befektetők pedig ráharaptak 

A Kodak ugyanis bejelentette, hogy saját kriptovalutával lép a piacra. A KodakCoin mögötti elgondolás az, hogy a digitális technológia révén egyre többen képesek fontos eseményekről testközelből képekkel tudósítani. Ennek pedig akár a média, akár magánszemélyek révén növekvő piaca van. A vállalat elképzelése szerint ezt a kínálatot és keresletet kötnék össze, illetven ennek pénzügyi tranzakcióit támogatná a KodakCoin.
 
 Korábban:
A Kodak története - 130 év jutott a fényképezés Fordjának 

A mostani felfokozott befektetői hangulatban, nem meglepő módon a piacok kitörő lelkesedéssel fogadták a bejelentést, és a Kodak-részvények egyetlen nap alatt 30 százalékkal ugrottak meg.

Nagy kérdés, hogy a történet a pozitív kezdet után végül happy enddel zárul vagy sem. A Bitcoin keltette mánia hatására ugyanis naponta jelennek meg újabb és újabb kriptovaluták, amelyek mögött sokszor kevésbé életképes üzleti modell, és nem túl erős technológia áll. Mivel azonban a befektetők számolatlanul öntik ezekbe a projektekbe a pénzt, így a lufi csak egyre jobban fújódik. Nem véletlenül nyilatkozott úgy a napokban a szektok egyik legelismertebb szakembere, az Ethereum társalapítója Charles Hoskinson, hogy időszerű lenne egy nagy összeomlás, amely kvázi eltakarítaná a kétes projekteket, így azt követően a valóban előremutató kezdeményezések újult erővel léphetnének tovább.
 
mfor.hu