2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Az építés alatt álló irodaházak csekély száma, illetve az elégtelen finanszírozási háttér miatt csökkenhet az üres irodák aránya Közép-Kelet-Európában, így Magyarországon is - áll a CBRE globális ingatlantanácsadó legfrissebb elemzésében.

Az üresen álló irodák aránya 6,7 százaléktól (Varsó) egészen 22 százalékig (Szófia és Belgrád) szóródik a régióban.

A bérlői aktivitás lassult a tavalyi év másik félévében, a nettó bérbeadás szintje Varsóban, Bukarestben és Prágában 20-40 százalékkal maradt el 2011 első félévéhez képest. Ez akkor történt, amikor a teljes bérbeadás rekordot döntött a lengyel fővárosban, ami azt mutatja, hogy a szerződések megújítása még mindig fontos szerepet játszik a régió piacain.

Borbély Gábor, a CBRE helyi kutatási és tanácsadási vezetője szerint Budapesten az üresen álló irodák aránya ma 19,5 százalék, szemben az egy évvel ezelőtti 20,5 százalékkal. A ráta az első három negyedévben változatlan volt, a negyedik negyedévben pedig - a rekordméretű kiadásnak köszönhetően - esett egy százalékpontot. A bérbe adott terület Pest központi részén nőtt a legjobban.

A CBRE közép-kelet-európai (a kelet-európai piacokat is mérő) súlyozott átlagos irodapiaci hozamindexe 8,7 százalékra csökkent 2011 második félévére, ami 65 bázisponttal alacsonyabb a 2010 negyedik negyedében mértekhez képest, illetve 12 bázisponttal marad el 2011 második negyedévi szintjétől.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!