2017. november 14. 07:52

Ha esetleg bárkinek is lettek volna illúziói...

A kormány stratégiai ágazatként tekint a sportra, ami minden egyes stadionra, sporklubra, sportcsarnokra elköltött fillért megalapoz - legalábbis Orbánék nézőpontjából. Ennek tükrében pedig nem lehet túl nagy meglepetés, hogy Tiba István fideszes képviselő javaslata is támogatásra lelt a kormányon belül.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a balmazújvárosi sportélethez is köthető képviselő jelentős mértékben szeretné csökkenteni a sportvállalkozások által fizetendő helyi iparűzési adót olyan módon, hogy annak alapjába nem számítanak bele többek között a jegy- és bérletbevételek, sem a szponzorációs bevételek. Emellett szeretné, ha sportolók után ekhó szerint fizetett bérek munkaadóra eső része alól is mentesülhetnének a sportvállalkozások.

Horváth Ferenc, vezetőedző és Dr.Tiba István

Az előterjesztés megjelenése után a kormányinfón érdeklődtünk, mit szól ehhez a kormány, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban akkor még csak a saját véleményét tudta közölni. Eszerint ő támogatni fogja a javaslatot, mert választókerületi tapasztalatai szerint nagyon más, jobb megoldás nem létezik.

Most Mesterházy Attila kérdezte az emberi erőforrások miniszterét a témában. Balog Zoltán nevében Rétvári Bence államtitkár válaszolt, miszerint:

"a kormány támogatja Dr. Tiba Istvánnak "A sportvállalkozásokat érintő egyes adózású tárgyú törvények módosításáról" szóló T/18007. számú törvényjavaslatát".

Rétvári hozzátette: más, kapcsolódó kormányzati döntés nem született. Mesterházy felvetette ugyanis, hogy ezt a javaslatot nem lehetne-e kiterjeszteni az oktatásra, kultúrára vagy az egészségügyre is.

mfor.hu