Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az idei szezon NBI-es újonca a balmazújvárosi fociklub, mely Tiba Istvánhoz köthető. A fideszes képviselő most egy adócsökkentő törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek.

Kedden kora este nyújtotta be Tiba István, fideszes képviselő "A sportvállalkozásokat érintő egyes adózási tárgyú törvények módosításáról" szóló törvényjavaslatot. Ennek elfogadása esetén még kevesebb adót fizethetnek a sportklubok. 

A balmazújvárosi képviselő úgy gondolja, hogy a "sport és a sportolás, a rendszeres sporttevékenység kiemelt jelentőséggel bír az egészségmegőrzésben. A sporttevékenység és az utánpótlás-sport szervezésében ugyanakkor nemcsak a különféle állami szervek, hanem a sportvállalkozások is részt vesznek, amellett, hogy gazdasági tevékenységet végezve a különféle anyagi adójogi normák alanyai is egyben." Tiba úgy véli, ez kellő alapot ad arra, hogy különféle adókedvezményeket vehessenek igénybe. 
 
Horváth Ferenc, vezetőedző és Dr.Tiba István
Egyrészt azt javasolja, hogy az iparűzési adó alapjába ne számítson bele a sporttevékenységből származó bevétel. Vagyis 
  • a belépőjegyek, bérletek eladásából, 
  • a reklám-közzétételére irányuló szolgáltatásból, 
  • a játékjog használati jogának ideiglenes vagy végleges átadásából, 
  • a szponzori pénzekből, 
  • a tv-s közvetítési díjakból, 
  • a sportlétesítmény hasznosításból
származó bevétel nem képezi a helyi iparűzési adó alapját. 

Az egyébként adóköteles nettó árbevétel csökkentésének adóhatása állami támogatásnak minősül, amit az adóalany a csekély összegű támogatásról szóló rendelet alapján sportlétesítmények üzemeltetéséhez nyújtott működési támogatásként veheti igénybe. 

Jelentős költségcsökkentést eredményezhetne Tibának az a javaslata, mely alapján a hivatásos sportolók bére után eltörölné a vállalkozások által fizetendő százalékos mértékű ekho fizetési kötelezettséget. 

A hazai focisták egyre inkább elszálló fizetése mellett ez egy igazán "hasznos" javaslatnak bizonyul, főleg annak tükrében, hogy az eddigi 125 millió forint helyett a jövőben 250 millió forintos jövedelemig ekhózhatnak a sportolók. 

Tiba szeretné, ha ez a módosítás már a 2017. szeptember 1-jét követően kifizetett jövedelmek is érvényes lenne. Az ekhós jövedelemhatár megemelésével is már a magasabb fizetési igényű sportolóknak adott teret a kormány, a fideszes képviselő ezen javaslata pedig csak még inkább megágyaz ennek. 
 
mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.