2017. október 24. 17:55

Az idei szezon NBI-es újonca a balmazújvárosi fociklub, mely Tiba Istvánhoz köthető. A fideszes képviselő most egy adócsökkentő törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek.

Kedden kora este nyújtotta be Tiba István, fideszes képviselő "A sportvállalkozásokat érintő egyes adózási tárgyú törvények módosításáról" szóló törvényjavaslatot. Ennek elfogadása esetén még kevesebb adót fizethetnek a sportklubok. 

A balmazújvárosi képviselő úgy gondolja, hogy a "sport és a sportolás, a rendszeres sporttevékenység kiemelt jelentőséggel bír az egészségmegőrzésben. A sporttevékenység és az utánpótlás-sport szervezésében ugyanakkor nemcsak a különféle állami szervek, hanem a sportvállalkozások is részt vesznek, amellett, hogy gazdasági tevékenységet végezve a különféle anyagi adójogi normák alanyai is egyben." Tiba úgy véli, ez kellő alapot ad arra, hogy különféle adókedvezményeket vehessenek igénybe. 
 
Horváth Ferenc, vezetőedző és Dr.Tiba István
Egyrészt azt javasolja, hogy az iparűzési adó alapjába ne számítson bele a sporttevékenységből származó bevétel. Vagyis 
  • a belépőjegyek, bérletek eladásából, 
  • a reklám-közzétételére irányuló szolgáltatásból, 
  • a játékjog használati jogának ideiglenes vagy végleges átadásából, 
  • a szponzori pénzekből, 
  • a tv-s közvetítési díjakból, 
  • a sportlétesítmény hasznosításból
származó bevétel nem képezi a helyi iparűzési adó alapját. 

Az egyébként adóköteles nettó árbevétel csökkentésének adóhatása állami támogatásnak minősül, amit az adóalany a csekély összegű támogatásról szóló rendelet alapján sportlétesítmények üzemeltetéséhez nyújtott működési támogatásként veheti igénybe. 

Jelentős költségcsökkentést eredményezhetne Tibának az a javaslata, mely alapján a hivatásos sportolók bére után eltörölné a vállalkozások által fizetendő százalékos mértékű ekho fizetési kötelezettséget. 

A hazai focisták egyre inkább elszálló fizetése mellett ez egy igazán "hasznos" javaslatnak bizonyul, főleg annak tükrében, hogy az eddigi 125 millió forint helyett a jövőben 250 millió forintos jövedelemig ekhózhatnak a sportolók. 

Tiba szeretné, ha ez a módosítás már a 2017. szeptember 1-jét követően kifizetett jövedelmek is érvényes lenne. Az ekhós jövedelemhatár megemelésével is már a magasabb fizetési igényű sportolóknak adott teret a kormány, a fideszes képviselő ezen javaslata pedig csak még inkább megágyaz ennek. 
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.