<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A Groupama 9 milliárd, az OTP Garancia Biztosító pedig 79 milliárd forint díjbevételt ért el a múlt évben, a két társaság együtt a piac 10 százalékát reprezentálja, de cél, hogy az első három magyar biztosító közé kerüljön - mondta a két cég egyesülése alkalmából tartott sajtótájékoztatón Yann Ménétrier vezérigazgató hétfőn Budapesten.

A Groupama múlt év szeptemberében vásárolta meg az OTP Garanciát, idén április 1-től olvadt egybe a két társaság, amely Groupama Garancia néven működik tovább, és 20 évre szóló stratégiai együttműködést kötött az OTP Bankkal.

A Groupama Garancia Biztosító Zrt. azt a célt tűzte ki, hogy a magyar biztosítási piacon az elsők közé tartozzon, amit erős piaci pozíciójára (a nem-életbiztosítás területén a 3., az életbiztosítás területén az 5.) és az ország legnagyobb független bankjával - az OTP Bankkal - 20 évre kötött stratégiai partnerségre támaszkodva kíván megvalósítani. Közel 1,33 millió ügyfelével, a 150 fiókból, 2500 üzletkötőből, valamint az OTP Bank 400 fiókjából álló hálózatával és 450 alkuszpartnerével a Groupama Garancia Biztosító Zrt. az egyik legjelentősebb több értékesítési csatornával rendelkező biztosítótársaság Magyarországon. 2008-ban a társaság pro forma bevétele közel 89 milliárd Ft (354,1 millió euró), adózás utáni nettó eredménye pedig 11,5 milliárd Ft (45,7 millió euró) volt.

A Groupama Garancia Biztosító 700 új üzletkötőt toboroz még idén, a második félévben új termékekkel lép piacra, és szeptembertől internetes szolgáltatásokat is indít. Terveik szerint a franciaországi gépjármű kárrendezést is meghonosítják Magyarországon és a régióban - mondta a tájékoztatón Jean-Francois Lemoux a Groupama csoport nemzetközi vezérigazgatója.

A Groupama mezőgazdasági biztosításokra, egyesületi formában jött létre a múlt század elején Franciaországban. A díjbevétele a múlt évben 9,2 százalékkal 16,2 milliárd euróra, míg a működési eredménye 66,1 százalékkal 661 millió euróra emelkedett, az adózás utáni eredménye pedig 342 millió eurót tett ki. Magyarországon 1991 óta van jelen. A Garancia Biztosító 1987-ben alakult, 1992 óta az OTP bankcsoport tagja. A fúzióval az egyesített biztosító tulajdonába került az OTP Garancia szlovák, bolgár és román leányvállalata is.

A Groupama 8 százalékos tulajdonrészt vásárolt az OTP Bankban is. Jelenleg a biztosítási termékek bankon keresztül történő értékesítésének az aránya 30 százalék körüli, de pár év múlva elérheti az 50 százalékot is - mondta Nagy Szabolcs Erik a Groupama csoport közép-kelet-európai igazgatója. Az új menedzsmentben az életbiztosításokért Fábián Attila, míg a nem életbiztosításokért Csurgó Ottó felel vezérigazgató helyettesként.

MTI/Menedzsment Fórum