<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az Ernst & Young (E&Y) felmérése szerint egyre több vállalat helyezi a növekedési célok elérését a törvények és az etikus üzleti magatartás betartása elé Magyarországon és nemzetközi szinten egyaránt, az utóbbiak kikényszerítése jelenleg nem működik hatékonyan sem a vállalatokon belül, sem állami szinten.

Biró Ferenc, az E&Y visszaélés-kockázatkezelési üzletágának vezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: a tizenkettedik globális visszaélési felmérés során 43 országban több mint 1.700 vállalatvezetőt kérdeztek meg.

Magyarországon a vállalatok több mint fele (58 százalék) szerint gyakori a megvesztegetés és a korrupció, ami nagyjából megegyezik a kelet- és közép-európai régió vállalatainak véleményével (51 százalék), azonban jóval magasabb, mint a globális (39 százalék) vagy a nyugat-európai átlag (22 százalék).

Ennek ellenére a magyar vállalkozások általában úgy gondolják, az etikátlan magatartás még akkor sem elfogadható, ha célja a vállalkozás fennmaradásának elősegítése a nehéz gazdasági helyzetben (64 százalék).

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.