TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A rekorddal zárult tavalyi év után 2009 első negyedében tovább növelte eredményét a magyarországi érdekeltségekkel is rendelkező német Axel Springer. Igaz, a médiacsoport 2009 egészét tekintve már a reklámpiac nagy arányú szűkülésére és így az eredmény visszaesésére számít.

A társaság csütörtöki beszámolója szerint a pénzforgalmi egyenleg (EBITDA) 80,3 millió euró, 2,1 százalékkal több mint egy évvel korábban.

A németországi regionális lapokban birtokolt kisebbségi részesedések eladásából származó bevételekkel együtt az adózott eredmény 213 millió euró. Egyedi hatásoktól megtisztítva a többlet 34,9 millió euró, ami 9,7 százalékkal haladja meg az előző év hasonló periódusának eredményét. A bevétel ugyanakkor 3,4 százalékkal 620 millió euróra csökkent.

A csoport tavaly minden korábbinál jobban teljesített: az EBITDA-eredmény 3,4 százalékkal 486,2 millió euróra emelkedett, a bevétel pedig 5,8 százalékkal 2,73 milliárd euróra nőtt.

A gazdasági recesszió miatt 2009 egészét tekintve az Axel Springer a reklámpiac nagy arányú szűkülésére számít, aminek következtében a bevétel és az eredmény is jóval a tavalyi rekordszint alatt maradhat.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.