<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Horvátország fejleszteni kívánja a rijekai (Fiume) kikötőt, hogy évente akár egymillió konténer fogadására is alkalmas legyen - jelentette be a horvát közlekedési miniszter kedden Rijekában. A politikust a Novi list internetes oldala idézte.

Sinisa Hajdas Doncic elmondta: a kikötő az európai közlekedési folyosók részévé vált, ezért lehetőség nyílt arra, hogy a bővítéshez szükséges beruházás nagyobb része uniós forrásokból valósuljon meg. A fejlesztések alkalmassá teszik a kikötőt a nagyobb teherforgalom lebonyolítására – közölte a miniszter.

Sinisa Hajdas Doncic elmondta: megvannak a tervek a vasúti és a közúti fejlesztésekre, de a szükséges engedélyek megadása két-három évet vesz majd igénybe.

Horvátország szándéka, hogy 2014 és 2020 között befejezze a Rijekát a magyar határral összekötő vasúti pálya kiépítését. Ez a vonal rendkívül fontos, mert gyorsabbá és könnyebbé teszi az áruszállítást Közép-Európa felé Rijekából. A projekt összértéke mintegy 2 milliárd euró.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.