1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az orosz adóellenőrök 10,5 millió eurós adóeltitkolást mutattak ki az Ernst & Young nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó cégnél: eszerint a 2004. évről a cég orosz leányvállalatának, a Vneshauditnak 390 millió rubelt (10,5 millió euró) kellene befizetnie az orosz államkasszába.

A Kommerszant szerdai jelentése szerint a gyanú az, hogy a cég be nem vallott nyereséget menekített Ciprusra. Korábban egy moszkvai bíróság a PricewaterhouseCoopers (PwC) ellen erősített meg hasonló vádakat.

Az Ernst & Young 1989-ben nyitotta meg képviseletét Moszkvában, és jelenleg már több leánycéget működtet Oroszországban. Ügyfelei között több mint ezer cég van, köztük az állami ellenőrzésű Rosneft, a VTB bank és az orosz vasút.

Tavaly a PwC leánycége, a PwC Audit ellen merültek fel olyan vádak, hogy az egykori Jukosz olajcégnek segített az adóeltitkolásban, és mintegy 9,3 millió dolláros adóhátralékot követelnek rajta.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!