2007. január 11. 05:01

Több mint 3800 vendéglátóhelyet látogattak végig a Coca-Cola álruhás vásárlói 2006 őszén. A tesztelők arra voltak kíváncsiak, mennyire ajánlják a vendéglátósok a Cappy és a NaturAqua termékeket a betérőknek.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Jó szándékkal érkeztek

A Cappy Titkos Vásárló Program keretében a vásárlók véletlenszerűen keresték fel a vendéglátó-egységeket, amelyek közül azonnali nyereményekkel lepték meg azokat a helyeket, ahol Cappy gyümölcslevet és NaturAqua természetes ásványvizet kínáltak nekik. A felszolgálók ruházati terméket és egy nagy értékű nyereménysorsoláson való részvételt, míg a vendéglátóhelyek tulajdonosai több rekesz Cappy gyümölcslevet nyerhettek.

A "pincérösztönző" program azonnali nyereményei mellett az eseményt záró sorsoláson egy Honda VTR 1000F Firestorm típusú motorgépjárműve, további ajándékként pedig 30 Apple iPod Nano talált gazdára.

A promóció nem volt egyedi a vállalat életében. "2005-ben nagyon szerették a vendéglátósok a programot, és kifejezetten nyitottak voltak a folytatásra" - nyilatkozta lapunknak Szabó Ibolya, a Coca-Cola Magyarország vállalati közkapcsolatok vezetője. "A titkos vásárlók általunk felkészített emberek voltak, akik kimondottan ebben a programban vettek részt" - tette hozzá a vezető.

Az álruhás vásárlás vagy másnéven mystery shopping nem újkeletű kutatási módszer. Hazánkban főként az FMCG-szektor és a bankvilág él vele, hogy szolgáltatásai színvonalát tesztelje. Az üdítőital-gyártó a technika barátságos válfaját alkalmazta, hiszen ajándékkal jutalmazta a "helyes válaszadókat," miközben nem rótt büntetést a Cappy-t és a NaturAquát nem ajánlókra.

Menedzsment Fórum