"Szívesen vennénk a Smithfield érdeklődését, de nincs konkrét alapja a hírnek" - fogalmazott Ruck János, a gyulai társaság vezérigazgatója. Megerősítette viszont a többségi tulajdonosok eladási szándékát, akik alapvetően a veszteséges működés miatt szeretnének megválni a társaságtól. Ruck János leszögezte: a veszteséget a 30 százalékos sertésár-növekedés okozza, mivel az alapanyag-drágulást nem lehetett elismertetni a készítmények áraiban.
Az USA húspiacán meghatározó Smithfieldnek ma nincsenek érdekeltségei Magyarországon, de Franciaországban, Lengyelországban és Romániában már működtet feldolgozókat. Ezzel a cég az ötödik-hetedik helyet foglalhatja el az európai hússzektorban, de ez is egymilliárd eurós nagyságrendű éves forgalmat jelent. Ma a sertésfeldolgozásban a dán Danish Crown vezet a holland Vion és a német Tönnies Fleisch előtt az európai húspiacon.
A Smithfield már korábban is kacérkodott a magyar húsiparral, mivel néhány évvel ezelőtt a szegedi Picket térképezte fel. A társaságot azonban végül a Csányi Sándor közvetett tulajdonában lévő pécsi Délhús szerezte meg a Leisztinger Tamás-féle Aragótól. Mint ismert, a további koncentráció jegyében a Délhús decembertől várhatóan beolvad a Pickbe, és létrejön Magyarország legnagyobb húsipari cége, 70 milliárdos éves árbevétellel.